Jelena Đoković: Bez porodice ne bi bilo ni šampiona

Jelena Đoković: Bez porodice ne bi bilo ni šampiona

Autor: | 26/05/2016

0


Sa konvencije žena zapadnog Balkana, koja se održava u Podgorici, Jelena Đoković, supruga najboljeg svetskog tenisera Novaka, poslala je poruku da mir počiva na porodici, ističući ogroman značaj osnovne ćelije ljudskog društva koja treba da se manifestuje kroz ljubav i poštovanje.

Ona je podsetila da se "Školica života", koju vode Đokovići, posvetila siromašnoj deci iz srpskih sela i poželela da se i u najudaljenijim čuje plač novorođenčeta.

- Otvaramo vrtiće tamo gde ih nema, treniramo učitelje da imaju što bolju interakciju sa decom i odlazimo u sela koja su skoro pa zaboravljena - kazala je Jelena na konvenciji "Ona je tu", koja okuplja dame sa svih meridijana.

- Uspeh je izvestan samo ako smo preduzimljivi. Ne smemo da čekamo da nam pomogne sistem ili država. Da je Novak čekao državu, sada bismo ga gledali na nekom od lokalnih terena. Njemu je podrška bila porodica. Ne smemo da čekamo da nam pomogne bilo ko.

Pre Jeleninog govora, podgorička publika saslušala je priču bivše portparolke Haškog tribunala Florens Artman, a u "redu" je bila i Širin Ebadi, koja je dobila Nobelovu nagradu za mir 2003. za borbu za prava iranskih političkih aktivista, žena i dece, pa Vedrana Rudan iz Hrvatske...

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Društvene mreže

Pročitajte još

Najnovije vesti