Discipina razvalila Baštu SKC-a! (foto, video)

Discipina razvalila Baštu SKC-a! (foto, video)

Autor: | 29/05/2016

0


Beskompromisna Disciplin A Kitschme u subotu uveče potvrdila je još jednom svoj kultni i legendarni status rasprodatim koncertom u krcatoj Bašti Studentskog kulturnog centra, pred oko 1.500 Beograđana koji nisu zaboravili rokenrol!!!

Čudesna Disciplina, basista Koja i njegovi saborci Manja Đorđević (prateći vokal), Rade Vulić-Vul (bubanj) i Igor Đeke (usna harmonika), koncert su otvorili pesmama sa aktuelnog albuma "Opet.", kog su koncertno promovisali u Bašti SKC-a.

Glasno su se zakotrljale "Biti imun (na ovaj nemar)" i "Reci ruke u vis!" sa poučnim stihovima "Ne u banci/ne u stranci/na distanci". Usledio je hit "Zeleni zub" sa kultnog albuma „Zeleni zub na planeti dosade“ (1988) poznatog po maštovitom korišćenju duvača, koje je, u koncertnom aranžmanu, savršeno zamenila Đekeova usna harmonika.

Posle još nekoliko pesama sa „Opet.“, uz konstantnu grmljavinu Kojnog basa i raspaljivanje Vulovih bubnjeva, odsviran je hit "Neukusu treba reći ne" iz 2011. godine, koji se pokazao kao prava himna kod publike.

Možda najsjajniji muzički trenutak koncerta došao je sa "Manitu VII", dugačkim instrumentalom sa novog albuma - u kojem se usna harmonika maštovito preplitala sa Kojinim rifovima – na šta su se nadovezala oda "Džimi Hendriks" (takođe sa "Opet.") i "Technicolor Eyes", iz britanske faze Discipline.

Nakon diptiha "Spas je fonk", Koja i družina odsvirali su, na opšte oduševljenje, još jedan stari hit – "Betmen, Mandrak, Fantom" (1988), kao i relativno skorašnji favorit "Ako ti je glasno" (2011).

A onda su se bacili na izvođenje aktuelnog singla "Zaboravili rokenrol", koji se pokazao kao pun pogodak – publika je složno pevala stihove "Zaboravili rokenrol/otišli u šoping mol". Ovom pesmom, tokom koje se Disciplini, svirajući udaraljke, priključio britanski muzičar Lord Eric Sugumugu, zaključen je zvanični deo koncerta.

Na gromoglasno traženom bisu izvedeni su stari hitovi "Tata Mama" i "Ah, kakva sreća", koji su doveli raspevanu publiku do ekstaze. Pošto je publika neumorno tražila još, Disciplina se, pojačana Lordom Ericom Sugumuguom, ali i nekadašnjim bubnjarem Milošem Velimirom-Bucom sada za perkusijama, vratila na binu drugi put.

Uz Kojin komentar da je "na bas bubnju otišla koža", Disciplina je zagrmila sa "Neko mora...", kao i sa velikim hitom "Buka u modi" sa albuma "Nova iznenađenja za nova pokolenja" (1991), čime je adekvatno zaokružen spektakularni dvoiposatni nastup beogradskog benda.

Pre Discipline, kao specijalni gost alternativni rok kvartet 16 Osam 23 priredio je raspaljivačku četrdesetominutnu svirku, podsetivši na minuli rad iz devedesetih i predstavivši pesme sa novog EP-a "Da li možeš da podneseš". Frontmen Vuk Popadić i drugovi su, između ostalih, izveli pesme "Kako kako kako", "Konfuzija", "Minimal Funk", a kao favorit kod publike pokazao se "Gospodar vremena".

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Teodora Ćirić