Za njega je vreme stalo: Danas je rođendan najvećoj zvezdi bivše Jugoslavije!

Za njega je vreme stalo: Danas je rođendan najvećoj zvezdi bivše Jugoslavije!

Autor: | 30/05/2016

0

Jedan od najvećih pevača svih vremena, koji je bez daha ostavljao žene širom Jugoslavije, danas slavi 65. rođendan.

Mnogi ga nazivaju najvećom i najpopularnijom zvezdom među muškim izvođačima – i zaista je tako.

Od Vardara pa do Triglava ne postoji osoba koja ne zna makar jednu njegovu pesmu, a onih koji obožavaju njegovu muziku je mnogo.

Zdravko Čolić, čovek koji je bez daha ostavljao žene širom Jugoslavije, danas slavi 65. rođendan.

Njegova harizma nema granica, a podjednako je popularan kao na početku karijere.

Zdravko je rođen 1951. godine u Sarajevu, a u detinjstvu ga je privlačio sport – bavio se fudbalom i atletikom.

Osim za sport, Čolić je pokazivao talenat za glumu, pa je primljen u "Pionirsko pozorište", a muzikom se tada bavio iz hobija – pohađao je muzičku školu i učio da svira za gitaru.

Tokom 1969. godine bio je član benda "Ambasadori", a sa započinjanjem solo karijere kreće i njegov uspon ka samom muzičkom vrhu.

Iza njega su brojni nastupi, predstavljanje Jugoslavije na pesmi Evrovizije sa pesmom "Gori vatra", uspešni koncerti širom, ne samo Balkana već i sveta, kao i 14 studijskih albuma, koji su slušani od prve do poslednje pesme.

Publiku je očarao ne samo svojim izgledom, već i sjajnim scenskim nastupom. Važi za pevača koji na bini daje sve od sebe i upravo i zbog toga opravdano nosi epitet zvezde.

Jedna je od retkih ličnosti sa domaće scene koja je uspela da privatan život zadrži van javnosti i svega što popularnost donosi, čime je dokazao da je moguće izgraditi sjajnu karijeru isključivo glasom, stasom i pesmama.

U karijeri jednog od najvećih i najtraženijih pevača svih vremena nema nijednog skandala.

Od 2001. godine u braku je sa dugogodišnjom devojkom Aleksandrom, profesorkom geografije po zanimanju, sa kojom ima dve ćerke, Unu i Laru.

Gotovo da nema prostora u kome on nije održao koncert – od Doma sindikata, preko Marakane i Hale Pionir, pa sve do Ušća.

Prošle godine je prvi put održao koncert u Dubaiju i to pred 2.000 ljudi, čime je još jednom dokazao svoju ogromnu popularnost.

Poslednji album "Vatra i barut" objavio je 2013. godin, a u ovoj godini publika i mnogobrojni obožavaoci mogu da očekuju novi album, na kom će okupiti svoje stare saradnike.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs arhiva hello/facebook/Zdravko Čolić Official
Tagovi: zdravko čolić