Četvrti festival "Americana Night" počinje u subotu (video)

Četvrti festival "Americana Night" počinje u subotu (video)

Autor: | 02/06/2016

0

Četvrti po redu Americana Night festival održaće se 4. i 5. juna u Beogradu u prostorima Zaokret i Elektropionir u Cetinjskoj 15.

U okviru dvodnevnog muzičkog festivala nastupiće bendovi My Buddy Moose i NLV u subotu, 4. juna sa početkom u 21h u klubu Elektropionir, dok će se u nedelju, 5. juna, publici predstaviti Vladimir Kuzman i Ilija Ludvig u 20h u Zaokretu.

Americana Night je festival koji okuplja bendove čiji muzički izraz spada u sferu indi roka i američkog folka. Kao i prethodne tri godine festival je regionalnog karaktera.

Pored toga što se nakon tri godine saradnje festival premešta iz Doma omladine Beograda, ove godine menja se i koncept same večeri. Prethodnih godina, muzičari su svirali u formi back to back, a ovog puta ideja je da se odvoje kantautori od bendova. Iz tog razloga festival traje dve večeri u dva različita kluba. Festival Americana Night podržala je Ambasada SAD.

Karte za koncert u subotu koštaju 400 dinara i mogu se kupiti u Zaokretu i u Šikarici, dok je koncert u nedelju besplatan.

Komentari (0)

Loading
, Foto:facebook/ Americana Night hellomagazin
Tagovi: kultura