Smeh i romantika: Vikend francuske filmske komedije

Smeh i romantika: Vikend francuske filmske komedije

Autor: | 02/06/2016

0


Vino, sir, Ajfelov toranj i… filmska komedija – asocijacija je jasna: Francuska! Prva filmska komedija bila je francuska! I 120 godina kasnije, komedije kojima se najviše smejemo još uvek dolaze iz Francuske!

Ove godine dane francuske filmske komedije otvara Žerar Depardje sa urnebesnom pričom o ocu i sinu u potrazi za savršenim vinom i bliskijim međusobnim odnosom (Sveta ljubav), a zatim furiozno nastavljamo kroz svet urnebesnih zapleta, neočekivanih obrta, smešnih situacija i šarmantnih francuskih filmskih junaka.

Šta da se radi kada naša ljubavna zapomaganja budu uslišena (Kapris), zapetljana kupovina stana (Gazele), vikend na selu koji je pošao naopako (Vikendi), susret sa Islanđanima koji se iznenada pojavljuju i rešavaju stvar (Kraljica Montreja) – pogled na smeh i život kroz francuske naočare.

Program:

Petak, 3. jun

20:00

Film: Sveta Ljubav (FRA/BEL, 2016, 101’)
Režija: Benoa Delepin i Gistav Kervern
Igraju: Žerar Depardje, Benoa Poalvord, Vensan Lakost

Svake godine, Bruno ide putem vina… ne napuštajući sajam poljoprivrede! Ove godine, njegov otac Žan na sajam vodi svog bika šampiona Nabukodonosora i odlučuje da sa sinom ode na pravi put vina kako bi se zbližili. Na putu se upoznaju sa mladim taksistom sa kojim doživljavaju niz peripetija…

Subota, 4. jun

18:00

Film: Kapris (FRA, 2015, 100’)
Režija: Emanuel Mure
Igraju: Viržini Efira, Anais Demustije, Loran Stoker

Kleman, nastavnik, ne može da poveruje u ono što mu se dešava: čuvena glumica Alisija, kojoj se divi do obožavanja, postala mu je devojka. Sve se komplikuje nakon susreta sa Kapris, ekscentričnom devojkom koja se zaljubljuje u njega.

20:00
Film: Gazele (FRA, 2014, 99’)
Režija: Mona Ašaš
Igraju: Kamij Šamu, Odre Flero, An Broše

Mladi par tridesetogodišnjaka, Mari i Erik, koji se zabavljaju još od srednje škole, potpisuju ugovor za kupovinu prvog stana. U sred procesa kupovinu, Mari počinje da paniči. Nakon susreta sa jednim zgodnim momkom, ona počinje da se preispituje: Napušta Erika i počinje da uživa u slobodi. Međutim, nije sve tako ružičasto…

Nedelja, 5. jun

18:00
Film:Vikendi (FRA, 2014, 90’)
Režija: An Vilasek
Igraju: Karin Vijar, Noemi Lvovski, Žak Gamblen

Ponekad nije potrebno mnogo da se vikend na selu sa prijateljima pokvari. Mali nesporazum na parkingu ispred supermarketa, loše reagovanje i sve kreće nizbrdo.

20:00
Film: Kraljica Montreja (FRA, 2013, 87’)
Režija: Solveg Anspah
Igraju: Florans Loare-Kaj, Dida Jonsdotir, Ulfur Aegison

Leto je počelo i Agat se vraća u Francusku, u Montrej. Mora da nastavi sa poslom rediteljke ali sve prekida iznenadna smrt njenog muža. Od tada, ona ne ispušta iz ruku urnu sa njegovim pepelom. Nepredviđeni dolazak dvoje islanđana pomoći će joj da prevaziđe svoj bol…

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP hellomagazin
Tagovi: film kultura