Luda kombinacija: Tehno kum Juan Atkins i simfonijski orkestar u Ciglani

Luda kombinacija: Tehno kum Juan Atkins i simfonijski orkestar u Ciglani

Autor: | 13/06/2016

0

Posle rep-rejv senzacije "Die Antwoord", u staru beogradsku Ciglanu stiže tehno-legenda Huan Atkins u pratnji Beogradskog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Emina Džijana.

„Egzit“ na „Devet“ (DEV9T) bila je savršena uvertira u ovogodišnji, možda i poslednji na ovim prostorima nastup grupe „Prodidži“ na predstojećem „Egzitu“, a tu je svakako i izložba slika jednog od članova ove grupe, Maksima Rijalitija, koja se može videti u staroj beogradskoj Ciglani do kraja festivala „Devet“, preciznije do 18. juna.

Na istom mestu 14. juna posetioce očekuje novi spektakl uz legendu detroitske tehno scene Huana Atkinsa u pratnji Beogradskog simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Emina Džijana.

- „Projekat sa Huanom na 'Devet', biće svetska premijera muzike koja do sada nije izvođena. Na osnovu njegove muzike, ja razrađujem nove aranžmane i orkestracije koje donose potpuno novi zvuk i novu formu muzičkog dela. Kada se na ovo doda i ezoterični prostor stare Ciglane, mislim da ćemo imati veče za pamćenje - rekao je Emin Džijan povodom nastupa.

Do kraja održavanja umetničke manifestacije „Devet“ u Ciglani će svoje radove i umetnost predstaviti oko 1.000 umetnika, a na istoj lokaciji, na kojoj se sve vreme festivala nešto stvara, biće održano oko 40 radionica.

Program počinje od 17 časova radnim danima, a u subotu, na dan zatvaranja kapije će biti otvorene od 12 časova.

Adresa Ciglane je Slanački put 26, a do lokacije se može doći kolima, biciklom, skejtom, ili autobusom 35 (prva stanica posle skretanja za Višnjičku Banju).

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo