Goca Tržan: Borim se da sačuvam porodicu

Goca Tržan: Borim se da sačuvam porodicu

Autor: | 17/06/2016

0


Deveti rođendan kćerke Lene bio je povod da Goca Tržan svojoj mezimici organizuje slavlje. Kao idealno mesto koje će zadovoljiti potrebe slavljenice i njenih drugara odabrala je igraonicu “Epic” u Zemunu.

Predivni ambijent i brojni atraktivni sadržaji doprineli su da se svi gosti, kako deca, tako i pevačicini prijatelji i kolege, odlično provedu.

Dan rođenja njene mezimice bio je prilika da ponosna majka sumira utiske i priseti se lepih i onih manje prijatnih trenutaka koji su obeležili njen život kao roditelja.

U razgovoru za naš magazin pop zvezda osvrnula se na stresni period kroz koji je prolazila posle razvoda od Leninog oca Ivana Marinkovića, kao i na ljubav sa bubnjarem Radomirom Novakovićem, sa kojim se po drugi put zavetovala na večnu ljubav.

Nije se libila ni da progovori o krizi kroz koju je prolazila sa novim suprugom, uzrokovanu njihovom profesionalnim razdvajanjem.

Potrudili ste se da i ova proslava Leninog rođendana protekne veselo.

- Volim da učestvujem u dečjim zabavama, jer tako i sama čuvam dete u sebi. Zajedno sa Lenom i njenim drugaricama divno sam se zabavila u svim avanturama koje nudi bogat sadržaj igraonice. U jednom trenutku više nisam mogla da ih ispratim. Igraonica u kojoj smo slavili rođendan je ogromna i ima neverovatne sadržaje za decu. Jedva smo ih na kraju isterali. Mališani su se predivno proveli, kao i moji prijatelji i drage kolege. Na kraju rođendanske žurke, Leni sam rekla da je ovo poslednja mala svadba koju joj organizujem. Sledeće godine sa drugaricama će ići u bioskop.

Kada uporedite svoj sa današnjim rođendanima, da li ste zahvalni što danas postoje moderna mesta koja su podređena deci i njihovom užitku?

- Moj rođendan je usred leta, tako da ga nikada nisam slavila jer su svi tada bili na raspustu, ali sam obožavala da idem na rođendanska slavlja mojih drugara. Asocijacije na slavlja iz tog vremena su mi čuveni žuti sok na razmućivanje, a ako je neko bio iz bogate porodice, onda smo se radovali „koka-koli“. Jeli smo sendviče sa šunkom, kiselim krastavčićima i narendanim kačkavaljem. Ipak, mislim da je nama bilo lepše, jer današnjoj deci je sve pruženo i svašta imaju, a to ne koriste, i uvek im je dosadno.

Jeste li ponosni na Lenin i Rašin odnos, budući da se on, prema vašoj kćerki, odnosi kao prema rođenom detetu?

- Moje dete je najvažnija osoba u mom životu, i to svako zna. Svi moji eventualni partneri posle mog prvog braka morali bi to da prihvate. Raša i ja smo se zabavljali godinu i po dana, a da to Lena nije znala. Posle stresa koji smo obe doživele posle razvoda nisam želela da joj olako bilo koga uvodim u život. Prvi njihov susret bio je kada smo sve troje išli u akvapark, i tu mi je bilo najvažnije da se oni slože. Odmah su se uklopili, plivali su zajedno, skakali, on ju je učio da pliva. Videla sam da on Leni prija, a meni je bilo puno srce. Posle toga, videli su se pred Novu godinu, kada joj je Raša kupio lutke, čime je skroz kupio njenu naklonost. S vremenom on i ja smo se pred njom ponašali opuštenije, spoznavši koliko je Lena zrela i da je sve shvatila. Pitala me je da li mi se Raša mnogo sviđa, na šta sam joj odgovorila potvrdno, a ona je dodala: “Meni se sviđa još više”. Na kraju, pozvala ga je da prespava kod nas, a potom i da živi sa nama i uvek mu je govorila: „Rašo, nemoj da ideš od nas, ostani sa nama u kući.“

Jeste li mogli da pretpostavite takav tok dešavanja na emotivnom planu posle razvoda?

- Do tada mislila sam da posle braka neću imati ozbiljnu vezu, već da ću samo naći nekog za zadovoljavanje potreba.

Koliko vam je bilo teško da kćerki sve to tako dostojanstveno predstavite, baš zbog okolnosti zbog kojih je i usledio vaš razvod od njenog oca Ivana?

- Bilo mi je teško, ali koliko sam mogla trudila sam se. Osećala sam ljutnju i bes, i bila sam povređena, lomila sam se da li radim pravu stvar, i situacija je na trenutke bila stravična. Ponavljam, nikada ne bih mogla da budem sa nekim ko moje dete ne prihvata kao svoje. To sam i rekla kada sam sa Rašom razmenjivala bračne zavete. Tada sam imala tremu, koju nikada pre nisam osetila. Na venčanju zahvalila sam mu što je dobar i čestit, što ume da voli na pravi način, ali ono čime me je kupio za sva vremena je što Lenicu nikada nije nazvao mojom ćerkom, nego je to „naša i njegova ćerka“. Ta njegova ljubav prema Leni je prelepa. Naučila sam da deca ne vole “po krvi”, deca vole one koji su tu, one koji ih paze, koji im sve pružaju, koji su autoritet. To su mi rekli i psihijatri kada sam išla na savetovanje.

Koliko su vam pomogli saveti psihijatra kod kojeg ste išli posle razvoda?

- To mi je tada bilo neophodno, i uz takvo savetovanje uspela sam da što lakše i bezbolnije izađem iz cele te priče, i da se što manje potresam. Ali nema dobrog načina da se rešite medija i vampira koji su željni krvi, a ne istine.

Kakav odnos imate sa Leninim ocem Ivanom Marinkovićem?

- Sa Ivanom sada komuniciram samo u vezi s Lenom, jer da nema nje, mi se više nikada ne bismo videli. Ali on je Lenin tata, i ja zbog nje imam obavezu da komuniciram sa njim i to ne izbegavam, jer je ona jedino bitna.

Radite na tome da dobijete drugo dete?

- Posle leta fokusiraćemo se na to, sada imam mnogo obaveza, od nove pesme do koncerata koji me čekaju. Na jesen ćemo da radimo na tome i imam jak osećaj da će vantelesna oplodnja da nam uspe iz prve. Kada sam čula da je to uradila i Seka Aleksić, veoma sam se obradovala i čestitala joj, jer ima nade i za mene. U mom okruženju ima mnogo ljudi koji ne mogu prirodnim putem da dobiju decu. Raša i ja imamo zdravstveni problem koji mora da se reši, a ja u ovim godinama nemam vremena da se to samo od sebe reši.

Jesu li vam brojke uopšte bitne, osim kada uzmete u obzir otkucavanje biološkog sata u susret drugoj bebi?

- Proslavila sam četrdeset prvi rođendan. Ne stidim se svojih godina, trudim se da izgledam što bolje, ali neću da izgledam nepristojno. Negujem se, ali sam svesna da starenje ne mogu da sprečim, ali sve što mogu da uradim za sebe da se bolje osećam i bolje izgledam, zašto da ne.

Kako postižete da izgledate tako dobro?

- Svaka žena može da izgleda lepo, a moji saveti su: pijte mnogo vode, vodite računa o ishrani, vežbajte, redovno radite piling tela. Sve to žene mogu i same bez odlaska u salone lepote.

Koji je najkomplikovaniji tretman kojem ste se podvrgli?

- Nikada nisam radila ništa neprirodno. Idem kod moje kozmetičarke Jane na različite tretmane, biološke, mezoterapije, ali silikone na licu nemam.

Nedavno ste prošli kroz bračnu krizu. Da li ste zaista hteli da se razvedete od Raše posle samo šest meseci braka?

- Ne bih to da komentarišem. Nije nam lako što smo morali poslovno da se razdvojimo, to je ozbiljan rez u našem životu, jer smo non-stop bili zajedno. Ali da bismo kao supružnici bili srećni, najbolje je bilo da se odvojimo, i on sad ima svoj bend “Kilo-tona”, a i ja imam novi bend. Sa ljubomorom nikada nismo imali problem, jer oboje dobro razumemo posao i kada smo na bini, to je jedna stvar, a druga je kada smo sami. Oboje smo kokete, što je deo naše prirode. Da bi on kao muškarac mogao da bude uspešan, morali smo da se razdvojimo u poslu, jer pored mene to nije mogao. Godinama sam na sceni i poznata sam, a mog Rašu ne zanima da bude muž Goce Tržan. Želeo je nešto svoje, i taj razlaz je bio logičan i normalan. Meni je u redu da se on odvoji i da ima svoju priču, ali ne mogu da kažem da mi je lako što češće nismo zajedno.

Poslovno razdvajanje je uzrokovalo turbulencije u braku?

- Ne mogu kažem da nije. Svaka promena, a pogotovo odvajanje, je teško, na svirkama mi nedostaje. Fali mi njegova energija na bini, njegova podrška, a kada se završi nastup, lepo je kada imaš nekoga ko će da te zagrli. Sada mi je teško jer je došlo do realizacije plana o razdvajanju. Do 1. juna svirali smo zajedno. Srce me boli. Ceo bend mi nedostaje, ipak smo mi bili ekipa.

Da li je tu možda karma umešala prste? Vi ste ostavili „TAP 011“, a sada su momci iz “Kilo-tone” ostavili vas?

- To je život. Sada ponovo imam odlične muzičare i strava ekipu.

Kako ste došli na ideju da raznežite Ivanu Peters u emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“?

- Ivana je moja prijateljica. Mi smo bend koji se godinama druži i produkcija je imala ideju da to uradimo, a nama je to tada zvučalo super. Volim mnogo moje “tapovce”, oni su fenomenalni.

Ivanina kćerka Sara je muzički nadarena, kakvi su Lenini talenti?

- Lenu zanima gluma. Ona ide u školu “Montesori”, koja radi na tome da u svakom detetu probudi njegove talente, da ih animira, dozvoljava im da budu opušteni i da istaknu individualnost. Ivan Zekić joj drži časove glume i svaka mu čast šta radi sa njima. Kao svaka devojčica voli ples, a kada bude želela još neku aktivnost, ja ću joj sve pružiti. Nisam previše ambiciozna majka, ali želim da iskoristi sve svoje talente i potencijale. Neću je gurati, već je najbolje da ona sama razvija ambiciju.

Komentari (0)

Loading
Nikola Rumenić Mirko Tabašević
Tagovi: goca tržan