Anica Dobra: Ništa u životu nije toliko tragično da ne može da bude smešno

Anica Dobra: Ništa u životu nije toliko tragično da ne može da bude smešno

Autor: | 17/06/2016

0


Anica Dobra, jedna od naših najpoznatijih glumica kaže da je zrelost ne plaši i da joj daje samo ozbiljnost za glumački posao.

Ona retko kada daje izjave za medije, jer smatra da mnogi preteruju u prenošenju njenih reči, ali je sada pristala da ispriča kako sada živi i ističe da je zahvalna Bogu na svakom danu u kom ide dalje.

- Svaki dan donosi nešto novo. Šta će biti zavisi od mene. Ako bih se plašila zrelosti, plašila bih se života. Ja se životu radujem. Glumci su tokom karijere naviknuti da zavisi od drugih da li će dobiti ulogu ili ne. Ja bih bila zahvalna da u glumačkom smislu imam kontinuitet - kaže Anica i dodaje da i dalje radi na relaciji Beograd-Nemačka.

- Smatram Beograd svojim domom i kada sam shvatila da je to moje polazište i da tu punim baterije, onda mi je sve bilo lakše. I tako i dalje funkcionišem. I dokle god bude moglo, funkcionisaću po principu "vozi, brate" - kaže glumica.

Ona tvrdi da je život uvek gledala sa vedrije strane.

- Ništa u životu nije toliko tragično da ne može da bude smešno i ništa u životu nije toliko smešno da nema neku dozu tuge u sebi - ističe ona.

Od početka njene karijere važila je za jednu od najseksepilnijih glumica bivše Jugoslavije. Međutim, Anica tome nikada nije pridavala previše značaja.

- Ja ne mogu da utičem na to što se piše, pa i ni na to da su me proglašavali seks-simbolom. Ako to danas piše, a ne verujem da piše, onda bi to bio prosto nekakav kompliment i ništa dalje od toga. Mislim da se to pisalo sa ciljem da me stave u nekakvu žižu. Ako je to doprinelo da se neka predstava više puta odgleda, onda sam zadovoljna - priznaje Anica.

Anica pozajmljuje glas glavnoj junakinji Dori u istoimenom crtanom filmu. Na pitanje koliko ju je to podetinjilo, glumica kaže:

- Još više sam podetinjila, ali to nikada nije na odmet. Postoje scene koje bih mogla da uzmem od Dori za moj privatan život. To je lik koji ima sindrom kratkoročnog gubitka pamćenja i zbog toga dolazi u razne nepredviđene, uzbudljive, smešne i tužne situacije koje su garantovane hepiendom... Ova Dori je i moja Dori u svakom slučaju - kaže ona.

Prema njenim rečima, deca su najiskreniji kritičari.

- Oni ne mogu drugačije. I oni nisu kritičari. Oni jednostavno kažu da im se sviđa ili ne bez ikakve pozadine. I to treba dodatno shvatiti - kaže Anica.

Komentari (0)

Loading
Bojan Hello!/Boško Karanović
Tagovi: anica dobra

Pročitajte još