Održana komemoracija glumcu Miloradu Mandiću Mandi: Kolege se oprostile od "večnog dečaka"

Održana komemoracija glumcu Miloradu Mandiću Mandi: Kolege se oprostile od "večnog dečaka"

Autor: | 18/06/2016

0

Komemoracija povodom smrti pozorišnog i televizijskog glumca Milorada Mandića Mande održana je danas u Narodnom pozorištu u Beogradu u prisustvu članova porodice, brojnih kolega i prijatelja dramskog umetnika.

Glumac i reditelj Radoš Bajić rekao je na komemoraciji da mnoge uloge koje su bile namenjene "raskošnom talentu" popularnog Mande, neće biti odigrane.


- Nebesko sazvežđe srpskih glumaca koji su nas prerano napustili, danas je postalo bogatije. Manda je otišao u večnost, prerano, nepravedno - rekao je Bajić.

Opraštajući se od svog kolege, glumica Anica Dobra kazala je da je Mandić "uvek brinuo više o drugima nego sebi" kao i da je "suviše redak da bi sada otišao".

- Život nikada nije lak za one koji sanjaju, a to je Manda. Hvala ti što si čuvao nas i izvini što mi tebe nismo sačuvali - kazala je Dobra.

Od Mandića se oprostio i glumac Goran Jevtić koji je kazao da je bila privilegija i čast raditi sa Mandom.

- Njegova neverovatna energija napravila je od nas čvrstu i veliku porodicu. Kada završimo naše pozorište, ostaće nam da se sećamo tebe. Iako si poslednji igrao kapetana Kuku, ti si najeći Petar Pan, najveći dečak među nama - kazao je Jevtić.

Komemoracija u Narodnom pozorištu počela je i završila se pesmom iz dečije serije "S one strane duge" u kojoj je Mandić glumio, a prikazani su i inserti iz brojnih pozorišnih, televizijskih i filmskih ostvarenja u kojima je popularni glumac nastupao.

Glumac Milorad Mandić Manda (1961-2016) preminuo je prošle srede na sceni tokom predstave "Petar Pan" pozorišta "Boško Buha".

Najznačajnije uloge ostvario je u filmovima "Lepa sela lepo gore", "Rane", "Točkovi", "Mrtav Ladan" i brojnim drugim, a ostvario je i značajne pozorišne uloge.

U 21. godini postao je član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija da bi šest godina kasnije diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta "Boško Buha", gde je obavljao dužnost direktora od 27. februara, 2014. godine.

Snimio je u 1989. godini više od 270 epizoda emisije Bajka za laku noć - priče za laku noć, koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu "S one strane duge", što ga je uz Branka Kockicu učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem.

Milorad Mandić Manda biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo/hello

Najnovije vesti