Vreme festivala: Počinju Beograd zove i Arsenal fest!

Vreme festivala: Počinju Beograd zove i Arsenal fest!

Autor: | 22/06/2016

0

Kraj juna je vreme održavanja dva velika festivala u Srbiji, i to Beogradu i Kragujevcu.

Peti festival „Belgrejd koling“ biće održan danas i sutra na Stadionu „Tašmajdan“. Zvezda prve večeri biće engleski soul muzičar Džon Njumen, a pre njega nastupiće bendovi „Iza“ i „Artan Lili“.

Njumen je singlovima „Love Me Again“, „Losing Sleep“, „Out Of My Head“ i „Cheating“, kao i saradnjom sa sastavom „Rudimental“ na hitovima „Not Giving In“ i „Feel The Love“ ili „Blame“ sa Kalvinom Harisom osvojio je svetske top liste, a u Beogradu će premijerno predstaviti i svoj novi album Revolve.

Drugog dana „Belgrejd kolinga“ (Belgrade Calling) nastupiće harizmatična Natali Dizdar i popularni sastav „Džinks“, kao uvertira u koncert britanskog pop benda „Simpli red“ (Simply Red).

Ponovo oformljeni bend, koji je prodao 55 miliona ploča, slavi 30 godina karijere promovišući na turneji novi album Big Love.

Mik Haknejl i „Simpli red“ neće imati festivalski nastup, već celovečernji koncert od 120 minuta tokom kojeg će izvesti svoje najveće hitove, najavio je organizator „Avalon produkcija“.

Haknejl je povodom ponovnog dolaska u Beograd izjavio da se seća prvog gostovanja u Beogradu od koga je „sigurno prošlo 10 godina“.

- Sećam se da tada nisam znao šta mogu da očekujem na tom koncertu. Bio sam oduševljen sjajnom reakcijom publike. Primetio sam dosta mladih ljudi u hali, koji su se odlično provodili - rekao je poznati muzičar.

Srećan je, kaže, što ponovo sviraju u gradu koji mu se zaista svideo.

- Bend je u top formi, pa se nadam da ćemo održati fantastičan koncert u Beogradu - dodao je Haknejl.

U srcu Šumadije u Kragujevcu sutra počinje Arsenal Fest 06. Prvog dana festivala nastupiće Skunk Anansie, Bajaga i Instruktori i drugih, dok će glavne zvezde festivala 24. juna biti pankeri Toy Dolls, Massimo i Električni orgazam, a završne večeri 25. juna Asian Dub Foundation, Beogradski sindikat i Partibrejkers.

Na Main Stage-u smeštenom u "Kneževom arsenalu", živopisnom otvorenom prostoru unutar oružarnice iz 19. veka, nastupaju 23. juna hor Viva Vox, Bajaga i Instruktori, britanski alternativci Skunk Anansie i holandski didžej David Leese.

Druge večeri 24. juna na Main-u nastupaju kultni pankeri Toy Dolls, njihove novosadske kolege Atheist Rap, kao i Ničim izazvan, pop pevač Massimo Savić i novotalasni heroji Električni orgazam.

Prvi put na Arsenalu su 25. juna na Main Stage-u Beogradski sindikat, a uz njih poslednje večeri festivala su Siddharta, legendarni Partibrejkers, Asian Dub Foundation i Irish Stew.

Arsenal Fest 06 na svoj Explosive DJ Stage dovodi 23, 24. i 25. juna neke od trenutno najintrignantnijih domaćih, regionalnih i inostranih didžejeva kao što su David Leese, Rick Maia, Atapy, Dejan Miličević, Lea Dobričić, Marko Milosavljević, Battric & Mivu, Beyond House, Mene, Goya, DBDZ Kolektiv, Calavera & Manya, Tom Collins, Fake Brothers...

Komplet ulaznica za sva tri festivalska dana košta 1.900 dinara, a pojedinačna za jedno veče je 1.000 dinara.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo