Rade Šerbedžija otkriva tajnu uživanja u poslu: Ja sam frilenser, radim šta mi se sviđa

Rade Šerbedžija otkriva tajnu uživanja u poslu: Ja sam frilenser, radim šta mi se sviđa

Autor: | 26/06/2016

0

Iako će u julu napuniti 70 godina, Rade Šerbedžija kaže da se oseća sve mlađi duhom i ne namerava da usporiti radni tempo. On s puno ljubavi priča o svojoj deci i supruzi Lenki Udovički s kojom će idućeg meseca proslaviti 25. godišnjicu braka.

Njegova boemska duša najbolje se smiri i odmori uz njegovu porodicu, suprugu Lenka, decu iz prvog i drugog braka, i unuci.

- Nekako kad sam s njima, moram da budem koncentrisan da kuvam ručkove, večere, da razvozim mališane u automobilu po nekim događajima, parkovima. Tako da u takvim trenucima potpuno zaboravljam na sebe i sasvim sam njima posvećen - kaže poznati glumac, a piše tportal.hr.

Sva njegova dceca su u umetničkim vodama, ali otkriva ko se od njih najviše udaljilo od njegovog umetničkog života.

- Lucija i Danilo su u umetnosti, Nina isto, Milica peva i svira gitaru, i mislim da će studirati muziku. Zapravo, najviše se "udaljila" naša srednja ćerka Vanja. Ima veoma smisla za umetnost, ali nekako je odlučila da se neće baviti umetnošću. Studira u Beču i odličan je student. Ima sve petice, što je totalno neobično za moju porodicu iako sam i ja bio odličan đak. Ona će završiti ili pravo ili psihologiju - pohvalio se Rade.

Radni tempo koji nije usporio više decenija nadoknađuje igranjem tenisa ili odlaskom u ribolov, ali njegov idealan odmor je ipak - kada radi.

- Odmaram se kada radim, to me najbolje opušta jer radim nešto što veoma volim, ne nešto zbog čega patim. Zapravo je tajna u tome što sam dugo frilenser, slobodnjak. Nisam član nekog pozorišnog kolektiva gde moraju da se ispunjavaju dužnosti. Ovako izabirem ono što mi se sviđa, projekte koji su mi zanimljivi i u tome istinski uživam - objasnio je.

Sa svojom voljenom suprugom Lenkom Udovički u julu će proslaviti 25 godina braka.

- Slavimo jubilej, a proslavićemo to kao i sve naše rođendane i sva slavlja. Biće to vrlo jednostavno. Kupću supruzi neki prsten jer ipak slavimo 25 godina - otkrio je.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images