Branka Pujić: Odlazak kod bračnog savetnika nije sramota

Branka Pujić: Odlazak kod bračnog savetnika nije sramota

Autor: | 30/06/2016

0


Glumica Branka Pujić smatra da ni pred jednim problemom u životu ne bi trebalo zatvarati oči, već bi se trebalo obratiti stručnom licu za pomoć. Ona smatra da školovani ljudi objektivno mogu da daju pravi savet.

- Nije sramota ići kod psihologa, psihijatra, kod bračnog savetnika. Mislim da su to stvari koje mogu da sačuvaju naš integritet i integritet društva - kaže ona.

I ona sama bi posetila stručno lice u slučaju da ima problem.

- Naravno da bih se obratila za pomoć. Kako da ne. Studirala sam psihologiju i volim je, ali verujem da neke stvari čovek ne može sam da sagleda i da kada dođe neki trenutak u kom su blokirane energije, trebalo bi da se potraži savet stručnog lica. To je sasvim normalno i prirodno - zaključuje Branka

Glumica je angažovana u pozorištu i na Fakultetu dramskih umetnosti, a njeni studenti napravili su predstavu “Osvrni se u gnevu“, u kojoj su obrađivali temu nasilja.

- Presrećna sam zbog svojih studenata. Oni su glumci obučeni da glume u svim okolnostima. Mislim da nisu imali tremu zbog toga što sam ja gledala predstavu, jer oni rade svoj posao kako treba - kaže ona.

Darovita glumica koja je ostvarila veliki broj zapaženih uloga smatra da je psihičko nasilje, koje je obeležilo veći deo predstave, sve izraženije u našem društvu i da o tome ne bi trebalo ćutati.

- Psihičko nasilje je gore od fizičkog. Nasilje u bilo kojim oblicima je strašno, ali mentalno zlostavljanje je nešto što je najteži oblik onoga kako čovek može da povredi čoveka. I to je nešto što je izuzetno prisutno, a nismo ni svesni. Mnogi to kriju jer se stide - kaže Pujićeva.

Ona smatra da u našem društvu postoje tabui koje bi trebalo razbiti.

- Prvo i osnovno jeste da se progovori o problemu. Tako jedino možemo da ga rešimo. Da javno iznesemo i međusobno razgovaramo o tome i da to ne smatramo kao nešto čega bi trebalo da nas je sramota. Ali kod nas, nažalost, postoji još ta neka vrsta malograđanštine ili nekog konzervativnog vaspitanja zbog koga to treba da se krije. Ja sam vaspitana da je istina istina i da o svemu treba pričati, i volim istinu! - objašnjava glumica.

Branka se slaže da je istina nekada surova, ali je potrebna.

- Jedino istina može da promeni svet - zaključuje Branka Pujić.

Branka je u braku sa glumcem Draganom Jovanovićem i njihova ćerka Anđela se bavi glumom. Ona, kako nam objašnjava, svoju ćerku uči da bi uvek trebalo da sačuva svoj integritet.

- Prvo i osnovno je da uvek razgovara sa nekim s kim ima problem, a onda da taj problem podeli sa najbližim osobama. Tome je učim - kaže Branka Pujić.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Hello!/Janko Petković
Tagovi: branka pujić

Najnovije vesti