Jelena Đoković prva članica Kluba mama u Srbiji

Jelena Đoković prva članica Kluba mama u Srbiji

Autor: | 02/07/2016

0


U Srbiji je osnovana prva zajednica mama, pod inicijativom Centra za mame, organizacije koja se bori da žene sa decom ne budu diskriminisane i da imaju jednake šanse kao i svi drugi.

Klub mama okuplja sve dame koje imaju decu, koje žele nešto da promene i koje će pružiti podršku jedna drugoj, za bolju budućnost.

- Pozivamo sve mame, i one koji podržavaju mame, da se priključe Klubu i podrže rad Centra za mame koji se od 2012. godine bori za prava mama. Do sada smo uradili mnogo toga - dali preko 1.000 besplatnih pravnih saveta, pokrenuli inicijativu da sva porodilišta budu prijatelji majki, organizovali šest Bazara mama preduzetnica, organizovali smo 250 mama da razgovara sa 250 poslanika/ca i lobira za izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom i sve to smo uradili bez ikakvih sredstava. Sada nam je potrebna podrška da nastavimo dalje i još bolje - izjavila je Jovana Ružičić, direktorka organizacije.

Prva članica je Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića, mama malog Stefana i direktorka Fondacije "Novak Đoković".

- Velika je i plemenita stvar udružiti se i podržati majke, njihovu ulogu koja je veoma važna u svakom društvu i u životu svakog pojedinca. Majke je potrebno podržati, pružiti im pomoć kako bi bile jednako uspešne i u svojim porodicama, i na ostvarenju poslovnih planova ukoliko to žele. Želim da podržimo i one žene koje same podižu decu, zatim žene koje su se odlučile da ne rade, kao i one koje rade jer svaka od njih treba pomoć i svaka se suočava sa različitim izazovima. Na kraju, kada sam i sama postala majka imala sam mnogo pitanja i dilema, i želim da svoja iskustva razmenjujem sa drugim majkama, kao i da zajedno jedne drugima pomognemo i podržimo ih - izjavila je Jelena Đoković.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images