Film o Vladi Divljanu na Demofestu u Banjaluci

Film o Vladi Divljanu na Demofestu u Banjaluci

Autor: | 05/07/2016

0


Osim muzike, na banjalučkom Demofestu koji će biti održan od 21. do 23. jula u Domu omladine Banjaluke, biće prikazan i film o poznatom muzičaru Vladi Divljanu, pod nazivom "Vlada".

Autor filma je slovenački kinematograf, slikar i dizajner Rudi Uran, koji se bavio temom umetnika koji je brzo stekao, ali još brže izgubio svoj kulturni prostor, i potom decenijama pokušavao ponovo da ga pronađe.

Osim toga, organizatori su pripremili i izložbu fotografija Bojana Vasiljevića "Total Experience" koja prikazuje celokupnu atmosferu muzičkog nastupa, predstavljenu kroz jedan, sveobuhvatni kadar.

Vasiljević je urednik fotografije magazina "Urban Bug" i vlasnik uspešne agencije, koji je tokom karijere fotografisao više od 1.000 koncerata.

Dragan Vuković, banjalučki TV i radijski urednik, DJ i muzički promoter vodiće drugog dana Demofesta radionicu "Gde svirati u regionu?", namenjenu mladim muzičarima, ali i svima koji žele da regionalnu rok scenu upoznaju iznutra.

U takmičarskom programu Demofesta nastupiće 35 bendova, dok će u revijalnom delu svirati Mando Diao, Dub Pistols, The Sisters of Mercy, Bombaj štampa, Hladno pivo, Kolja i Grobovlasnici, ZAA, Nord, S.K.A. i Rezerve.

Komentari (0)

Loading
Bojan arhiva Hello!

Pročitajte još

Najnovije vesti