Nebojša Glogovac u filmu Rajka Grlića: Ovo mi je najkompleksnija filmska uloga u karijeri! (video)

Nebojša Glogovac u filmu Rajka Grlića: Ovo mi je najkompleksnija filmska uloga u karijeri! (video)

Autor: | 06/07/2016

0

Film Rajka Grlića, 'Ustav Republike Hrvatske', najiščekivaniji regionalni film godine stiže u bioskope širom regiona u oktobru, a glavnu ulogu tumači Nebojša Glogovac.

'Ustav Republike Hrvatske' u produkciji Interfilma i distribuciji Blitza, ljubavna je priča o mržnji, inspirisana stvarnom zemljom, priča koja razotkriva sve naše netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima.

To je priča o hrabrosti da danas budeš ono što jesi i pokušaju da se uprkos svemu voli.

U glavnoj ulozi pojavljuje se naš proslavljeni glumac Nebojša Glogovac u najkompleksnijoj filmskoj ulozi u karijeri. Nebojša u filmu glumi profesora u penziji, koji je pritom deklarisani homoseksualac i transvestit, dok uz njega još igraju Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić, a scenario potpisuje Ante Tomić zajedno s Rajkom Grlićem.

- Suština ove potresne priče i tragedije tog lika jeste mnogo dublja i trebalo je duboko pronići u nju. Danas, kada je uloga iza mene, apsolutno stojim iza nje. Saradnja sa Grlićem bila je fantastična, kao i sa mojim partnerima Ksenijom Marinković i Dejanom Aćimovićem. Jer, to je priča o troje ljudi, profesoru, policajcu i njegovoj ženi, koje sudbina poveže neobičnim vezama.


Rajko Grlić, sa kojim sam imao jednu od najboljih saradnji u životu, a sjajno smo se razumeli i u druženjima izvan seta, voli i razume glumce. Nisu bez razloga kolege baš u njegovim filmovima napravili neke od najboljih uloga. Nisam još video film. Zato s priličnom dozom strepnje, znatiželje i uzbuđenja iščekujem prvu projekciju i, za mene, najkompleksniju filmsku ulogu u karijeri - rekao je Glogovac.

Rajko Grlić koji je publiku oduševio filmovima kao što su 'Samo jednom se ljubi', 'Karaula', 'Neka ostane među nama' ovoga puta donosi vrlo intimnu, ljubavnu priča o četvoro ljudi koji žive u istoj stambenoj zgradi u centru Zagreba.

Priča je to o ljudima koji su međusobno vrlo različiti, od društvenog statusa do seksualne orijentacije, od političkog pogleda do religija kojima pripadaju ili ne pripadaju. Film koji morate pogledati ove jeseni zasigurno će osvojiti srca brojnih gledalaca.

Rajko Grlić o filmu kaže:

- U našoj priči, osim prostora, glavne likove spajaju i njihovi, često suprotstavljeni, 'demoni prošlosti'. Demoni koji ih teraju da žive više u prošlosti, nego u sadašnjosti. Svestan sam da pričati o tome nije ni jednostavno ni lako. Isto tako znam da se u takvoj priči ponekad mora biti direktan, čak i grub. Uz sve to moja namera je vrlo jednostavna, želim da se bavim živim ljudima, ne mrtvim idejama. Zato od ove priče i njenih junaka ne nameravam da pravim 'tragediju'. Štaviše, namera mi je da o svim tim 'teškim stvarima' pričam sa malim, jedva primetnim smeškom na licu, s toplinom s kojom se može voleti i najnegativniji junak.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Saša Huzjak i Hà Kin