Groznica subotnje večeri protutnjala Tvrđavom (video)

Groznica subotnje večeri protutnjala Tvrđavom (video)

Autor: | 10/07/2016

0


Gitarska pobuna na „Egzitu“ za horsko pevanje 47.000 posetilaca!

Na Glavnoj bini „haos“ su pravili britanski bend "The Vaccines" i „Disciplina“.

Tradicionalno „vatrena“ subota na Petrovaradinskoj tvrđavi ostaće upaćena i po fenomenalnom programu u „Dens areni“ koji su mnogi nazvali „groznica subotnje večeri“.

Udarni termin sinoć imala je i naša legendarna grupa „Disciplina kičme“, a seriju dobro poznatih hitova Koja i ekipa upotpunili su i pesmama sa novog albuma Opet.

Noć na Glavnoj bini pokrenula je novosadska „Kilo kilo banda“, posle kojih je pred publiku izašao jedan od najznačajnijih world music sastava "Tinariwen", grupa pravih pobunjenika protiv tiranske vlade u Maliju, koji su oružje zamenili gitarima.

Pustinjski bluzeri su pevali srcem na jeziku istine kojem nije bio potreban prevod, jer je njihov nepatroveren i autentičan izraz porušio sve barijere, jezičke, nacionalne, a prošlenoći i međukontinentalne.

Članovi benda "Vaksins" izašli su pred publiku na glavnoj festivalskoj bini na Petrovaradinskoj tvrđavi praćeni taktovima uvodne pesme iz "Igre prestola".

Na drugoj po veličini festivalskoj bini, Dens areni, počevši od 21 sat redom su defilovali "La Costa", "The Beatshakers", Sem Feldt, kulminacija je stigla za sa nastupima dvojice Holanđana Nikija Romera i Olivera Heldensa, te francuske zvezde Adrijena Federikonija, poznatijeg kao Feder, da bi zavesu na toj bini spustili Kristijan Molnar i Marko Milosavljević.

Zanimljiv i kvalitetan program je bio i na Fjužn stejdžu gde su između ostalih nastupili „Balkanika“, „Dab pistols“, „Lolobriđida“ i domaćini - novosadski „Ateist rep“.

Vatrena atmosfera u, pre svega, Dens areni, na najlepši je način najavila današnje poslednje i udarno veče ovogodišnjeg „Egzita“, jer se retko koji festival na svetu može pohvaliti da je u istom danu, na istoj bini imao jedan za drugim nastupe Viz Kalife i „Prodidžija“, kao što će to tokom večeri biti na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo
Tagovi: kultura