Katarina Radivojević: U Holivudu mi je akcenat najveća prepreka

Katarina Radivojević: U Holivudu mi je akcenat najveća prepreka

Autor: | 14/07/2016

0


Srpska glumica Katarina Radivojević, koja već godinama živi i radi u Americi, priznaje da u Holivudu još nije uspešna i smatra da je glavni krivac za to njen akcenat, koji se trudi da ispravi.

- Još nisam uspela u Holivudu, mada se tome nadam. Moram da priznam da u Americi sada mnogo bolje prihvataju strance i njihov akcenat, nego ranije. Sada se čak za nas i prave uloge - priznala je Katarina u emisiji „150 minuta” i objasnila da je ispravila akcenat zbog čega je uspela da se izbori sa konkurencijom u novoj predstavi koju igra u Los Anđelesu.

- Prošla sam nekoliko kastinga za ulogu Izabele Ramirez, ali me nisu prihvatili zbog istočnoevropskog naglaska. Molila sam ih tada da budem makar zamena i oni su pristali. Međutim, ja sam uspela da istisnem konkurenciju, odnosno tu Meksikanku, koja je dobila ulogu, pa sam čak igrala i u premijeri. Jako mi se dopala ta uloga ljubavnice Kastra, koja je između ostalog imala i vezu sa ženom. Bila mi je inspirativna ta uloga - otkriva popularna Zone.


Ona kaže da joj se sviđa način života u Los Anđelesu, ali da voli da dođe i u Srbiju.

- Kada bih mogla pola godine da živim tamo, a pola ovde, to bi bilo idealno. Tamo se retko družim sa našim ljudima, dok Amerikanci ne znaju ni gde je Srbija. Uvek me pitaju da li sam iz Sirije, Siberije... Za razliku od njih, Rusi nas bolje prihvataju, oni su bratski nastrojeni - kaže glumica.

Iako nema puno posla u Americi, Katarina ne miruje.

Nedavno je započela snimanje serije Predraga Antonijevića, "Ubice mog oca", koja će imati 10 epizoda, a planirano je da emitovanje počne krajem oktobra.

Glavni protagonisti su Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Marko Janketić, Nina Janković i Katarina Radivojević.

Atraktivnoj Katarini Radivojević u "Ubicama mog oca" poverena je uloga javne tužiteljke Marije, koja je u vezi sa glavnim likom Aleksandrom.

- Sviđa mi se projekat, zato što nije uobičajen za naše uslove. Podseća me na američku seriju "Pravi detektiv", što mi ga čini zanimljivijim - kaže Radivojevićeva.

- Tumačim moćnu i istovremeno ranjivu ženu sa tajnom, što mi se veoma dopada. Serija je neizvesna do samog kraja i govori o našoj svakodnevici, a tiče se zakona i kriminala. Danas smo "došli" do mog konačnog izgleda - biće nežniji, ozbiljniji, ne suviše provokativan, a opet intrigantan.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Arhiva Hello!

Pročitajte još

Najnovije vesti