Legendarni Roy Ayers u Somboru na Terminal Festivalu

Legendarni Roy Ayers u Somboru na Terminal Festivalu

Autor: | 15/07/2016

0


Da li volite kvalitetnu muziku, umetnost i prepoznatljiv urbani impuls grada Sombora? Ukoliko je odgovor potvrdan, Terminal Music & Arts Festival je događaj koji ne bi smeli da propustite!

Terminal Music & Arts je internacionalni festival na kome promoviše muziku, slikarstvo i urbanu kulturu.

Tokom 04. i 05. avgusta 2016 godine, na letnjoj sceni „Kabare“ (dvorište biblioteke „Karlo Bjelicki“) Sombor će imati priliku da ugosti više od 30 stranih i domaćih muzičara i slikara, kao i da uživa u soul, džez, elektro, funk i disko muzičkim žanrovima.

Na festivalu će prvi dan nastupiti Roy Ayers, tvorac “acid jazz” pokreta, David Binney, saksofonista iz Njujorka sa Peđom Milutinovićem na bubnjevima i Perom Krstajićem na basu, i Mauro Sigura, džez kvartet iz Italije.

Dan kasnije Terminal Music će predstaviti nešto drugačiji muzički žanr, pa će se tako predstaviti grupa Mynth, elektro-pop bend iz Austrije, lokalni kultni trip-hop bend Line Out, kao i Dovlamanov breakbeat, funk, disco, rave, r’n’r set.


Istovremeno, Arts sekcija festivala se otvara izlozbom slika “Izmedju necega I nicega” na kojoj ce svoje slike izloziti renomirana ekipa umetnika: Milan Blanuša, Tadija Janičić, Petar Mirković, Momir Bulović, Vuk Vučković, Aleksandar Dimitrijević, Živko Grozdanić Gera, Nevena Prijić, Tatjana Milosević, Milan Nešić.

Tokom festivalskih dana biće priređene muzičke i umetničke radionice.

Više informacija o festivalu nađite na zvaničnom sajtu www.terminalfest.org.

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP
Tagovi: kultura

Pročitajte još