Tanja Peternek: Mera je vrlina čoveka

Tanja Peternek: Mera je vrlina čoveka

Autor: | 16/07/2016

0

Svakodnevni život i navike poznatih ličnosti koje su svojim delima zavredile pažnju srpske publike razotkrili smo u emisiji "TV lica... kao sav normalan svet", autorke Tanje Peternek Aleksić. Šetnjom po sećanjima i dragim mestima sagovornika ova novinarka je uspela da nam približi svet poznatih i uveri nas da su i zvezde "obični" ljudi. Jedan od najgledanijih formata na domaćoj TV u maju je obeležio 14 godina postojanja, a njen idejni tvorac i dalje uživa u svakom snimanju i raduje se osmehu novih lica.

- Na osnovu poruka koje mi upućuju gledaoci imam utisak da uživaju u ovoj emisiji isto koliko i ja - kaže Peternekova.

Koliko je vežbe bilo potrebno da zaboravite na kamere tokom razgovora sa gostom?

- Ne primećujem ih kada počne intervju. Opustim se i uživam u njemu, jer volim ljude i mislim da je važno pokazati ono lepo u sagovorniku. U najezdi sadržaja koji pokušavaju da kompromituju i istaknu nešto loše, čini mi se da je dobar primer inspirativan svima. Lepe i plemenite stvari podstiču na dobrotu. Priprema za razgovor je takođe važna, a verujem da sve može da se pita na pristojan način. Tako se lakše dobija odgovor, nego `isleđivanjem` sagovornika. Često je moj profesor Jovan Vava Hristić citirao Aristotelovu misao da je mera vrlina čovekova.

Jesu li poznati u Srbiji zaista "normalan svet"?

- Divne ljude sam upoznala tokom snimanja i oni ne misle da postoji `zvezdano nebo`. Jedna glumica mi je rekla da su zvezde na nebu, a naši umetnici tu, među običnim svetom.

Koji sagovornik je na vas ostavio pozitivan utisak?

- Prethodnih dana sam bila deo ekipe koja je snimala spot slavnog violiniste Nemanje Radulovića. Uprkos tome što su ta dva dana bila najtoplija ovog leta, snimanje će svima ostati u divnoj uspomeni zahvaljujući Nemanji.

U "TV licima" sve deluje prirodno. Ipak, da li je svaki detalj unapred isplaniran?

- Za razliku od studijskih emisija, dan na terenu uvek donese nešto novo i neplanirano. Upravo zbog tog dokumentarističkog pristupa volim snimanja.

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP facebook/Tv lica - kao sav normalan svet- fan stranica