Pola sata sa: Nikolina Pišek

Pola sata sa: Nikolina Pišek

Autor: | 04/08/2016

0


Zašto je pas čovekov najbolji prijatelj?

- Neću da budem dosadna i da objašnjavam to sa naučne strane, ali ukratko: ne priča ništa, ne traži puno, a daje neverovatno mnogo. Čudna je veza između ljudi i pasa koju razumeju samo vlasnici kućnih ljubimaca.

Jesu li kućni ljubimci najrazmaženiji članovi vaše porodice?

- Definitivno jesu, ali ni deca ne zaostaju mnogo. Imaju mnoge povlastice na koje ni sama ne mogu da računam, kao što je, recimo, to da se za njih priprema poseban obrok kada ne žele da jedu ono što im se da.

Šta najviše volite da vas probudi?

- U ovoj fazi života najviše volim kada se probudim sama, onda kada se dobro naspavam.

Čemu svaki roditelj mora da nauči svoju decu?

- Trenutno sam najviše zauzeta time da naučim kćerku da ne mlati najmlađeg pomeranca kojeg imamo, ali smatram da je osnovni životni princip koga bi trebalo da se pridržavamo: “Ne radi drugima ono što ne želiš da oni rade tebi”. Ako to usvojiš, postaješ čovek sa kojim je užitak biti u društvu i kojeg je lepo imati za prijatelja.

Imate li neke opsesivno-kompulsivne radnje?

- To je svakako čišćenje kuhinje, koju nekoliko puta na dan brišem i dezinfikujem. Nedavno je moja mlađa kćerka počela da se igra sa ubrusima i da me oponaša, što mi je bio alarm da moram da prestanem sa tim.

Jeste li nekada računali koliko dnevno prepešačite trčeći za mlađom kćerkom?

- Svaki roditelj smatra da je njegovo dete hiperaktivno, ali mislim da sam po tom pitanju “ubola bingo”. Bilo bi zanimljivo napraviti takvu evidenciju.

Da li je tačna izreka: “Malo dete, mala briga, veliko dete, velika briga”?

- Jeste, ali bi se moglo reći i: “Malo dete - veliki napor, veliko dete - mali napor”. Svako razdoblje u vaspitavanju ima svoje “čari”.

Na šta najradije trošite novac?

- Volela bih da ne postoji razlog za to, ali najradije trošim novac pomažući drugima, jer svi znamo da su finansije nepravedno raspoređene. Najosetljivija sam na probleme životinja, pa sve što ja zaradim, uglavom ode na to.

Šta biste voleli da pročitate o sebi u novinama?

- Kada si mlad, prija ti da budeš u medijima, u pozitivnom kontekstu, a s godinama, sve manje imam želju da se o meni piše.

Zašto muškarci ne razumeju žene?

- Zato što imaju privilegiju da ostanu večiti dečaci.

Ko je romantičniji - vi ili vaš suprug?

- Definitivno Vidoje, koji me često obraduje predivnim gestovima, dok je za mene luksuz i kada mogu da se u miru istuširam i našminkam, pa za romantiku nemam vremena.

Koja namirnica uvek mora da se nađe u vašem frižideru?

- Što se mene tiče, frižider može da bude prazan, ali u kući moram da imam gumene bombone. One su moj najveći porok i ako se ikada otvori centar za odvikavanje od njih, rado ću ga posetiti.

Slažete li se sa tvrdnjom da je muškarac glava porodice, a žena vrat?

- Da, jer iza svakog uspešnog muškarca stoji mudra žena koja ume da ga usmeri tamo gde ona hoće, a da pri tom on misli da je sam doneo sve odluke. U mom slučaju, to je malo nezgodno, jer sam u horoskopu Ovan, a moj suprug je Lav. Međutim, kada uspem da suzbijem Ovna u sebi i pristupim mu diplomatski, dobijem sve što hoću, a pri tom je muška glava vrlo srećna, jer je oduševljena svojom fantastičnom idejom.

Imate li skriveni talenat?

- Dobra sam u crtanju, ali nisam upisala likovnu akademiju jer sam se plašila da ću postati siromašni umetnik koji će, ako mu se posreći, postati slavan posle smrti. Zato, danas crtam za svoje kćerke koje su uglavnom fascinirane onim što vide.

Navedite tri razloga zbog kojih sebe smatrate srećnom osobom?

- Na prvom mestu zbog porodice i prijatelja, ali i zato što sam naučila da uživam u malim stvarima. Kada prestanete da žudite za nedostižnim ciljevima, zapravo postajete srećna osoba.

Kad vas drugarica pita “zašto me nije zvao”, šta obično odgovarate?

- Budući da znamo da čovek nije oboleo od lepre od koje bi mogli da mu otpadnu prsti, da ima tvoj broj i da poseduje telefon: “Draga devojko - nije želeo da te pozove”.


Koja je najbolja odluka koju ste doneli u životu?

- Niz odluka odredilo je moj život, ali koincidencija da sam zbog posla došla u Beograd, upoznala Vidoja i stvorila porodicu u trenutku kada se tome nisam nadala, bilo je to prelepo životno iznenađenje koje me je mnogo usrećilo.

Šta jednoj Zagrepčanki najviše nedostaje u Beogradu?

- Deo porodice koji je tamo, prijatelji i skrivena mesta u šumovitim predelima Zagreba. U Beogradu još nisam upoznala ta mirna mesta, jer moj suprug i dalje voli noćni život.

O čemu najčešće razmišljate dok se vozite automobilom?

- Uglavnom putujem sa detetom i četiri psa i od kada mi se desilo da sam jednog zaboravila na putu, uglavnom prebrojavam da li smo svi tu.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Arhiva Hello!
Tagovi: nikolina pišek