"Biser Bojane", novi film Mime Karadžića

"Biser Bojane", novi film Mime Karadžića

Autor: | 06/08/2016

0

 

Produkcijske kuće "MM Production Montenegro" i "Visionteam" Beograd nakon velikog televizijskog uspeha u celom regionu sa tri sezone serije "Budva na pjenu od mora" i najgledanijeg filma u regionu 2015 godine "Gorčilo", kreću sa novim projektom “Biser Bojane" koji će činiti dugometražni bioskopski film sniman i prikazivan u 2016/2017. Projekat je podržan od strane Ministarstva za kulturu Crne Gore.

"Biser Bojane" je savremena, romantična akciona komedija.

Priča počinje u Beogradu i Kladovu, duž toka Dunava, i u Trstu, a završava se na Adi Bojani gde uz niz komičnih situacija, ispreplitanih porodičnih priča, dolazimo do razrešenja ljubavnih problema mladog Đorđa (25 godina, lekara i ljubitelja prirode i ptica iz Beograda) i Lole (22 godina, studentkinje, zaljubljene u more i kajt, iz Ulcinja) kao i davno prekinutog odnosa oca i sina.

Priča je lokacijski smeštena u Ulcinju, a deo radnje se odvija u Beogradu i Trstu. Prirodne lepote i ptice koje prati naš glavni junak Đorđe bili bi orlovi belorepani u Beogradu, labudovi i čaplje duž obala Dunava, flamingosi u ulcinjskoj Solani i pelikani na Skadarskom jezeru .

Ideja je da se po ugledu na francuske komedije oživi sva lepota mentaliteta i prirode koja okružuje prirodne rezervate oko Ade Bojane i Dunava. Ističemo da na prvom mestu zelimo da na najbolji mogući način prikažemo još netaknute prirodne lepote Crne Gore, koje se prvenstveno vide u pejzažima Ade Bojane i Skadarskog jezera, što smatramo jednim od mnogih, ali ipak najatraktivnijih destinacija naše zemlje za letovanje, kada je reč nesputanoj prirodi, koja treba prati imidź ekoloske države i predstavi nas širom Evrope kao sjajnu turističku destinaciju - kažu producenti.

Autorska ekipa koja će realizovati projekat je: Milan Karadžić – reditelj, Bojana Babić, Vladimir Đurđević i Stevo Koprivica – scenaristi, Milan Tvrdišić - direktor fotografije i Aref Zaabi - montažer.

U filmu će igrati mnogobrojni poznati glumci: Vanja Nenadić, Slaven Došlo, Andrija Milošević, Emir Ćatović, Hristina Popović, Nevena Ristić, Milutin Mima Karadžić, Mladen Nelević, Boro Stjepanović , Dušan Kovačević, Mirko Vlahović, Dubravka Drakić, Enver Petrovci, Milena Dravić i mnogi mladi glumci sa crnogorske akademije.

Muziku potpisuje Saša Milošević Mare. Helikopterske snimke potpisaće Ron Čepl  i Dragan Trifunović. Oni su već realizovali već četiri sezone rijalitija "Survivora" i "Budvu na pjenu od mora", a za ovu priliku biće angažovana i posebna ekipa koja će zabeležiti priorodne lepote Ade Bojane, Solane i Skadarskog jezera. Proucenti obećavaju da će pokušati da na najbolji način zabeleže i podvodni svet.

Serija "Budva na pjenu od mora" je imala preko 30.000.000 pregleda na Jutjubu i time je apsolutno izvršila svoj zadatak promovisanja Budve kao turističke destinacije.

- Na to možemo da dodamo da je svaku epizodu gledalo barem četiri miliona ljudi u regionu, skoro pet meseci svake nedelje, tokom tri godine, što je oko 256.000.000 gledalaca. Novine, internet portali, radio stanice, bilbordi, koji su objavljivali najavu za svaku epizodu i za reprizu svake epizode - kažu producenti.

U realizaciji filma pomoći će JP "Morsko dobro" koje je ustupilo na privremeno korišćenje deo plaže na Adi Bojani, odnosno slobodan prostor od zahvata 10Z9 do zahvata 10Y, u periodu od 15. jula 2016. do 31. decembra 2018.godine, isključivo za potrebe snimanja filma. Na tom delu će biti izgrađen objekat za snimanje potreban za realizaciju projekta.

Komentari (0)

Loading
Bojan promo

Najnovije vesti