Prvi rimejk jednog domaćeg filma

Prvi rimejk jednog domaćeg filma

Autor: | 10/08/2016

0


Poslednja klapa pala je na snimanju prvog rimejka domaće kinematografije "Ljubavni slučaj, ili tragedija službenice PTT-a", kultnog ostvarenja Dušana Makavejeva iz 1967. godine.

Film će oživeti devet reditelja okupljenih oko škole režije "Preditor" Milutina Petrovića, od koga je i potekla ideja za snimanje rimejka.

Reditelj i producent filma Petar Mitrović rekao je agenciji Beta da je snimanje bilo naporno i napeto, ali da su svi dali maksimum.

- Glumci su pažljivo birani, tako da mislim da smo napravili dobru glumačku postavu za prvi rimejk domaćeg filma. Ovo je bio izazov za sve nas, jer je rimejk rizičan posao i obično mač sa dve oštrice, zato što se malo koristite slavom originala, a sa druge strane morate da opravdate ideju zašto pravite rimejk - rekao je Mitrović.

On je dodao da se svi u ekipi trude na naprave dostojan rimejk, koji će sadržati kao i original dokumentarni i arhivski materijal, što traži dosta kreativnosti.

Jednu od glavnih uloga u filmu igra novopazarski glumac Albin Salihović, koji je rekao da su se oni potrudili da opravdaju i zadrže Makavejevu ideju filma, a da će se rimejk od originala razlikovati malo u scenariju koji je prilagođen savremenom dobu.

- Poruka filma je takođe ostala ista, samo smo je prilagodili ovom dobu i globalnim problemima. Ja tumačim lik Ahmeda, koji je pre 50 godina igrao Slobodan Aligrudić, a koji je u originalu radio u preduzeću za deratizaciju koja tada imala problema sa najezdom pacova, a u rimejku ima sa migrantima, čime smo hteli da pokažemo kako društvo tretira neke ljude sa margine - rekao je Salihović, koji je stalni član Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru.

On je dodao da je rimejk sniman skoro na svim istim lokacijama kao u originalu.

- Verujem da će se ova nova verzija filma dopasti publici, koja će moći da ga gleda već početkom naredne godine, na jubilej 50 godina od premijere Makavejevog filmskog ostvarenja - rekao je Salihović, kome je ovo prvi film.

On ističe da su im velika podrška i podstrek bili sam Makavejev i glumica Eva Ras, koja se i proslavila ovim filmom, a koji su ih posetili par puta tokom snimanja rimejka.

Osim Salihovića u filmu igraju još i Ljuma Penov, Ana Todorović Diallo, Marina Bukvički, Anđelko Beroš, Aleksandar Meda Jovanović i drugi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo
Tagovi: kultura