"Noć muzike" 26. avgusta na Tašmajdanu

"Noć muzike" 26. avgusta na Tašmajdanu

Autor: | 11/08/2016

0

Regionalna dečja filharmonija održaće koncert 26. avgusta na stadionu "Tašmajdan", a taj događaj nazvan je "Noć muzike", najavili su danas organizatori.

Osamdeset mladih, talentovanih muzičara izvešće kompozicije iz poznatih filmskih ostvarenja poput "Lovca na jelene", "Ratova zvezda", "Rokija", "Pirata sa Kariba" i drugih, a ulaz je besplatan.

To će ujedno biti završetak njihove letnje turneje po regionu, koja je počela boravkom orkestra u Ljubljani, na letnjoj akademiji "Branimir Slokar", a obuhvata koncerte u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu.

Regionalna dečja filharmonija je projekat u organizaciji fondacije "Deca deci" započet 2015. godine u Beogradu, kada je orkestar prvi put nastupao u Kolarčevoj zadužbini na tradicionalnom Novogodišnjem gala koncertu, pod dirigentskom palicom Žive Ploj Peršuh.

Cilj projekta jeste da mladi muzičari usavrše postojeće i steknu novo znanje iz oblasti muzike i doprinese kulturnoj razmeni među najmlađima u regionu, kroz kreiranje inovativnih muzičkih sadržaja.

Članovi Dečje filharmonije su talentovani đaci nižih i srednjih muzičkih škola, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije "Deca deci", koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje.

Dečja filharmonija je osnovana 2007. godine, a svojim aktivnostima fond podržava razvoj i školovanje mladih muzičkih talenata Srbije i popularizuje muzičko obrazovanje i klasičnu muziku.

Fondacija "Deca deci", u saradnji sa fondacijom "Novak Đoković", organizuje i javne časove muzike u cilju edukacije i razvoja dece predškolskog uzrasta.

Komentari (0)

Loading
Bojan pixabay.com
Tagovi: kultura