Tihomr Stanić otkriva koja ga je osobina najviše koštala u životu

Tihomr Stanić otkriva koja ga je osobina najviše koštala u životu

Autor: | 13/08/2016

0


Dugogodišnji član ansambla pozorišta Atelje 212 Tihomir Stanić otkrio je za Novosti koja ga je osobina u životu stajala najviše problema u životu

- Mislim da je to neumerenost ili kako bih drugačije definisao tu osobinu, ne znam, ali dok odgovaram na ovo vaše pitanje možda se upravo osvešćujem i rešavam svoje velike probleme. Neumerenost, dakle, u svemu što sam radio me je verovatno najviše koštala. Kad počnem da igram u pozorištu odjednom imam deset premijera, radim po dve-tri predstave istovremeno i igram svako veče. Krenem u produkciju, pa radim istovremeno pet filmova, pijem pa pijem sve, pušim, pa dok se ne ugušim... To sam definisao, ali, evo, setio sam se! Ipak me je najviše koštalo što sve ljude koje upoznam doživljavam mnogo većim i značajnijim nego što se kasnije ispostavi da jesu. To je verovatno zbog toga što sam prerano krenuo u školu, pa su svi bili mnogo veći od mene - kaže Stanić.

On je i istakao par uloga po kojima bi voleo da ga pamte.

- Ne bih mogao da odaberem, jer ni ti likovi koje bih sada izabrao ne bi postojali bez onih drugih. Ali ako moram, Hromog Dabu u filmu "Neprijatelj", lika koji asocira na samog đavola, odigrao sam dobro, sa lakoćom, i potpuno sam znao šta treba da radim. Između ostalog, zbog toga što sam 10 godina ranije igrao Mefista u Narodnom pozorištu, u Geteovom "Faustu", i on me je "sproveo" kroz ovu ulogu.

Od kakvih projekata vas je stid?

- Uglavnom se snima mnogo toga banalnog i ispod linije dostojanstva, ne profesionalnog nego ljudskog, i tu nikada nisam video svoje mesto. Bavio sam se produkcijom da bih se dotakao tema koje mene dotiču i za koje sam verovao da će se ticati publike. Jer ljudi pod opravdanjem "to narod traži" podmeću i podvaljuju neviđene baljezgarije. Narod bi s radošću gledao mnogo kvalitetnije programe, kada bi neko pristao da ih emituje. Jedan kvazi, lažni marketing ili konceptualno, svesno zatupljivanje, dovelo je do činjenice da su se godinama proizvodili programi u kojima nisam želeo da učestvujem, i onda sam uz veliku cenu, ipak, radio stvari kojih se neću stideti ni ja, a verujem ni moja deca.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs print screen, promo
Tagovi: Tihomir Stanić

Pročitajte još

Najnovije vesti