Na kafi sa Robertom De Nirom

Na kafi sa Robertom De Nirom

Autor: | 14/08/2016

0


Glumac Robert De Niro bio je "Na kafi sa...", delu programa Sarajevo Film Festivala, na kojem je razgovarao sa novinarima.

Tokom razgovora slavni glumac je napravio svojevrsnu retrospektive svoje karijere koja traje više od 50 godina.

Uvod je naravno bio posvećen filmu "Taksista", koji je u petak uveče prikazan u Narodnom Pozorištu i Metalcu. De Niro je iskoristio priliku da uporedi Travisa, svog lika iz filma, i Donalda Trampa.

- Ironija, na kraju filma. Za mene. On se vraća vožnji taksija. On je poput Donalda Trampa, on je tamo gde ne treba da se nalazi. Neka nam je bog u pomoći - rekao je De Niro izazvavši aplauz prisutnih.

Nujork je kako kaže, nekada bio drugačiji grad. Sedamdesetih je za neke bilo bolje, za neke ne.

- Bili smo grupa mladih ljudi, znali smo se međusobno Skorseze, De Palma i drugi. Vreme je bilo takvo da smo želeli da pravimo drugačije filmove. Nisam kvalifikovan da kažem da su tada filmovi zlatno doba. Stvarni život se posmatrao kroz filmove. Bili su iskreniji. Stvarniji. Tako je bilo i biće, i zašto da se to ne prikaže. Ako nešto radite, posmatrajte kako bi to izgledalo u stvarnosti. Uvek se na to morate vraćati - rekao je De Niro.


Kaže da je bio oduževljen scenariom za "Taksistu" kada ga je prvi put video, ali da niko iz ekipe nije mogao da zna kako će film biti prihvaćen.

Govoreći o "Kumu 2", za kojeg je gost sarajevskog festivala dobio Oskara, priseća se da je išao je na audiciju za prvi deo filma.

- Ulogu Al Paćina je želeo svaki glumac. Svi smo znali da Kopola želi Paćina, a studio je imao drugu viziju. Mislim da su svi ostali bili potpuno pogrešan izbor. Svi smo išli na audiciju da bi zadovoljili studio. Ja sam išao na audiciju za ulogu Sonija, iako sam znao da je neću dobiti - prisetio se holivudski glumac.

U još jednom velikom ostvarenju, u "Lovcu na jelene", De Niro je bio jednako impresivan kao i njegove kolege sa tog seta.

- Vladala je sjajna hemija sa Kristoferom Vokenom. To je prvi put da je Holivud snimio veliki film o ratu, i ispričao kako stvari stoje. Dobro i "Apokalipsa sada' - istakao je glumac.

Moderator razgovora Majk Gudriž istakao je i da je Robert de Niro odličan komičar. Međutim, glumac je objasnio da ne može da se bavi svakom vrstom komedije.

- Mogu da radim samo određene vrste komedije. Komedije kao što rade Bili Kristal, Mili Marej, Edi Marfi - ja to ne mogu da uradim. To je tako i tako treba da bude. Upravo sam završio film, moramo dosnimiti neke stvati... Zove se Komirač - ispričao je De Niro, dodavši da ljudi nisu mislili da može biti komičar.


Inače, Robert de Niro u posetu gradu na Miljacki stigao u pratnji porodice, p.osetio Baščaršiju, gde je obišao Begovu džamiju i kupio suvenire

Dolazak Roberta de Nira u Sarajevo, na otvaranje Sarajevo film festivala, izazvao je veliku euforiju i gužve u bosanskoj prestonici.

Tom prilikom nagrađen je "Srcem Sarajeva" za životno delo.

- Čuvaću „Srce“ i pamtiti Sarajevo sa zadovoljstvom, jer nema mnogo gradova na svetu gde su bili toliko hrabri i pokazali srce kad je bilo najpotrebnije, u najtežim trenucima - rekao je glumac.

U obližnjim kafićima sva mesta do ulice bila su rezervisana za posebne goste, a tik uz tepih nagurali su se najvatreniji obožavaoci svih generacija, držeći fotografije za potpisivanje.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Splash

Najnovije vesti