Potresni oproštaj Mire Banjac od Mire Stupice

Potresni oproštaj Mire Banjac od Mire Stupice

Autor: | 19/08/2016

0


I dan danas Mira Banjac pamti glas koji je u njoj budio život i želju za glumom. Danas, kada nas je Mira Stupica napustila, ona je skrhana i puna bola.

- Ovo je neopisiva tuga, umrla je najveća glumica sa naših prostora, još ne mogu da dođem k sebi od tuge i bola - rekla je Mira Banjac.

Onaje kao mlada glumica u Novom Sadu davala poslednji dinar da bi gledala, kako kaže, veličinu kao što je Mira Stupica.

- Bila sam veliki "lopov", krala sam od drugih, pametnih. Treba učiti od ljudi. Kao mlada glumica u Novom Sadu davala sam poslednji dinar da otputujem u Beograd u Jugoslovensko dramsko da gledam veliku Miru Stupicu. Jednog dana posmatrala sam kako Cvetnim trgom prolaze ona, Marija Crnobori, Pleša i mislim: "Ja nikada neću preći na tu stranu". Tada mi se za sva vremena urezao u sećanje Mirin glas, specifičan budio je u meni ceo teatar. Kasnije smo se srele u "Ateljeu" i postale smo prijatejice. Premijera, ja stojim iza kulisa, čekam izlazak na scenu. I tada čujem taj glas, glas iz moje mladosti koji me je rastakao. Odjednom počinju noge da mi se tresu… Za takve trenutke se živi... - ispričala je Mira Banjac u jednom intervjuu.

Njih dve su zajedno odigrale mnogobrojne uloge.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs arhiva Hello!
Tagovi: Mira Banjac

Pročitajte još

Najnovije vesti