Veliki povratak: Žarko Laušević u ulozi Stefana Nemanjića, braća Trifunović glume njegove sinove

Veliki povratak: Žarko Laušević u ulozi Stefana Nemanjića, braća Trifunović glume njegove sinove

Autor: | 30/08/2016

0

Uskoro će početi snimanje serije "Nemanjići: Sjaj i senke", a Žarko Laušević igraće rodonačelnika vladarske dinastije Nemanjića, Stefana Nemanju, dok produkcija pregovara sa Sergejem i Branislavom Trifunovićem da tumače njegove sinove, Vukana i Stefana.

- Žarko će igrati Stefana Nemanju, njegovu suprugu Anu igraće Nada Šargin, a sve ostale likove tumačiće eminentna glumačka imena. Trenutno pregovaramo sa Sergejem i Branislavom, da tumače braću Vukana i Stefana što bi bilo jako zanimljivo - otkrio je Branimir Radaković, autor projekta i scenarista serije, za "Blic".

Osim ovih glumaca, u seriji će biti angažovan i veliki broj glumaca iz kruševačkog i kraljevačkog pozorišta, ali i drugih pozorišnih kuća u tom delu Srbije.

Režiju bi trebalo da potpiše Miroslav Lekić, u čijim filmovima "Dogodilo se na današnji dan" i "Bolje od bekstva" je Žarko ostvario neke od najpoznatijih uloga.

Podsetimo, Laušević se nakon više od 15 godina života u Americi vratio u Srbiju za premijeru filma "Smrdljiva bajka".

Žarka i njegovog pet godina starijeg brata Branimira napali su huligani 1993. godine ispred jednog podgoričkog kluba, a tada je glumac pištoljem usmrtio napadače.

Na suđenju je osuđen na 15 godina zatvora, zatim mu je na ponovnom pretresu izrečena kazna od 4 godine, a budući da je tada već odslužio četiri i po godine, pušten je na slobodu.

Ipak, njegova karijera tada je bila prekinuta i on se preselio u Ameriku, a Srbiju i Crnu Goru posetio je tek 2014. godine.

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP arhiva hello