Letnja porodična avantura Sanje Marinković

Letnja porodična avantura Sanje Marinković

Autor: | 04/09/2016

0

Letnju pauzu od televizijskog angažmana voditeljka Sanja Marinković iskoristila je za nove porodične avanture sa suprugom Aleksandrom Uhrinom i sinom Strahinjom.

Radoznala priroda poznatog televizijskog lica navela ju je da ove godine Evropu proputuje kolima, kako bi u društvu najmilijih što intenzivnije doživela neke od najlepših i najromantičnijih mesta od Španije, preko Francuske, do Italije. Po povratku sa odmora na kojem je "napunila baterije" za novu sezonu, voditeljka emisije "Magazin In" za "Hello!" prenosi utiske sa nezaboravnog odmora utroje.

- Ove godine odlučila sam da do Španije putujemo kolima kako bismo mogli da obiđemo što više mesta koja ranije nisam uspela da vidim. Unapred sam isplanirala putovanje i mnogo mi je drago da smo uspeli da obiđemo sve što nam je bilo interesantno. Strahinja je konačno video Veronu. Sada je dovoljno veliki da može da obilazi neke lokacije koje mu dosad nisu bile zanimljive, s obzirom na to da je bio mali. Oduševili smo se prelepim gradićima u južnoj Francuskoj, to su prizori koji zaista oduzimaju dah. Monpelje je predivan, a posebno sam srećna što smo ove godine obišli letnjikovac Salvadora Dalija u Kadakesu, jer smo prošle godine posetili njegov muzej u Figerasu u Španiji - počinje priču Marinkovićeva, koja je puna utisaka o predivnim pejzažima i sadržajima u kojima je uživala proteklih nedelja.

Iako je Katalonija dosad bila njena omiljena destinacija u Španiji, ovog leta nastupila je promena. I to na nagovor sestre Aleksandre Kusturović, koja u Kosta Blanki živi i radi kao sudija u sedištu suda Evropske unije u Alikanteu.

- Nas dve vrlo smo bliske, ona je ćerka rođene sestre moga oca. Aleksandra mi je preporučila restorane, plaže i sve zanimljive sadržaje koje smo posetili i isprobali. Družili smo se sa njenim prijateljima Špancima i zaista nigde nisam videla nijednog Srbina. Štaviše, Španci su mi rekli da prvi put uživo vide nekoga iz Srbije. Oni su samo čuli za Novaka Đokovića, ali nemaju predstavu gde je zapravo naša zemlja. Meni je, inače, oduvek bila želja da obiđem južnu Španiju. Pod uticajem sestre koja živi na Kosta Blanki odlučila da ove godine odemo tamo. To je obalski region španske provincije Alikante u pokrajini Valensiji. Bili smo smešteni u Kasteljon de la Plani, fantstičnom mestu u blizini obale, i tu smo praktično proveli letovanje. Strahinja obožava Španiju i stalno mi je govorio: Mama, Španija je zakon. Veseli su po prirodi, druželjubivi i sve je podređeno deci, pa mu je bilo super. Imao je mnogo drugara, njihov je temperament fantastičan i on voli da se druži sa njima. Strahinja savršeno govori engleski, tako da nije imao nikakvu barijeru. Osim toga, obožava da se kupa, trenira plivanje, pa mu je sve to blisko i uživao je.

Vreme sa porodicom dragoceno je za poznatu damu, koja je zahvalna na svakom trenutku koji provede sa svojim jedincem i suprugom, sa kojima joj je vreme za odmor najkvalitetnije.

- Ja sam osoba koja je pre svega posvećena detetu. Pored karijere, koja je suština života žene koja se trudi da bude uspešna, meni je na prvom mestu moj sin. Karijera i porodica pre svega. Uživanje sa detetom smatram za provod. Nisam od onih majki koje će na putovanje da povedu bebisiterku da provodi vreme sa detetom dok ja uživam. Više se opuštim i uživam da se sa Strahinjom i suprugom šetam, plivam, razgovaram, bavim se sportom. Za mene nema lepšeg provoda od toga - navodi poznata majka koja sa sinom ima izuzetno blizak odnos.

- Nas dvoje mnogo pričamo, sve delimo i mislim da to poverenje koje se izgradi u ranijem periodu kasnije samo može da pomogne. Svako bira da bude roditelj onako kako smatra da je najbolje. Napisane su mnoge knjige o roditeljstvu, ali niko ne može da nauči da bude roditelj. Sve je to individualno i svako se ponaša onako kako misli da bi trebalo. Mogli smo ove godine da povedemo baku i deku sa nama i da oni provode vreme sa unukom, a da Aleksandar i ja uživamo, ali za mene je najveće uživanje odmor utroje.

Puna utisaka o svemu što je doživela tokom boravka u zapadnom delu Evrope, poznata voditeljka ističe da je Španija toliko atraktivna da je skoro svaki ćošak turistička atrakcija.

- Španci su poznati po tome što mnogo vole svoju zemlju, pa su i najbrojniji turisti u njoj. Nadam se da će jednog dana tako biti i u Srbiji. Kosta Blanka je, inače, specifična po tome što na njoj uglavnom letuju Španci, Madriđani i stanovnici srednje Španije. Maksimalno smo koristili automobil, obilazili smo taj deo obale i razna čarobna mestašca.

Osim prirodnih lepota, Sanja je oduševlljena i prigodnim sadržajima za decu, što je za nju kao majku apsolutni prioritet.

- Pored fantastičnog mora i plaža, Španiju obožavam zato što pruža brojne mogućnosti za zabavu, pogotovo za decu. Glavna stanica za provod su nam bili akvaparkovi, luna-parkovi, rolerkosteri, ali i različite atrakcije po zamkovima i muzejima. Strašno mi se sviđa što vode računa o najmlađima i što je zaista sve podređeno njima. Strahinji se naročito svideo Okeanografiko, jedan od najvećih i najlepših akvarijuma u Evropi, smešten u Valensiji. Naravno, obišli smo i tamošnji stadion, tako da smo obišli apsolutno sve što je imalo da se vidi u toj španskoj regiji.

Nekoliko fotografija koje je podelila sa pratiocima na Instagramu izazvale su oduševljenje izgledom atraktivne četrdesetdvogodišnjakinje, kojoj bi pozavidele i znatno mlađe devojke, a na brojne komplimente Sanja uzvraća iskrenim odgovorom.

- Mislim da je dobro ako se žena koja ima moje godine ne postidi kada se skine u kupaći kostim. Ja vodim računa o sebi, bavim se sportom i u Španiji sam svaki dan trenirala. Trčala sam svakog jutra sedam, osam kilometara. Inače, fizička aktivnost, zdrav život i pravilna ishrana su u toj zemlji izuzetno zastupljeni. Svi tako žive, na svakoj plaži postoje staze za trčanje i mesta gde možeš da radiš jogu, tako da sam se ja samo uklopila u tamošnju atmosferu. Po ceo dan na svim plažama devojke organizuju besplatne časove zumbe, aerobika, akvabika. Na tebi je samo da se pridružiš i vežbaš, što sam ja učinila - kroz osmeh kaže voditeljka i dodaje da je u početku sebi dala oduška od strogog režima ishrane:

- Prvih dana isprobavala sam specijalitete, ali to se ne propušta jer nije isto kada jedeš tapas u Beogradu i u Španiji. Uzela sam nekoliko dana predaha, isprobala nacionalna jela, vina, koktele, opustila se i uživala u svemu tome, a kasnije prešla na voće i povrće.

Po povratku u Srbiju, nezobilazna stanica bila je Kranjska gora, na kojoj su posle vrelog Mediterana uživali u svežem planinskom vazduhu.

- Privilegija tako dugačkog putovanja je da ne moraš svaki dan da ideš na plažu. Možeš da ostaneš kod kuće ili na bazenu, pa sam imala situacije da nekoliko puta tokom odmora uključim internet i sastavim deo tema za novu sezonu. Na našem putovanju treking i hajking su nezaobilazni, pa smo u završnici išli na Kranjsku goru na planinarenje i tu ostali nekoliko dana. Svakog leta odemo na planinu, tako je bilo i ovoga puta. Udisali smo svež vazduh i mirno priveli odmor kraju. Po povratku u Beograd, vratili smo se svako svojim obavezama, radimo danonoćno kako bismo se spremili za ono što sledi. Strahinja 1. septembra kreće u školu, pa smo pažnju usmerilii ka tome i sve se nastavlja normalnim tokom - zadovoljno završava Marinkovićeva.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić privatna arhiva