Emir Kusturica: Filmovi se snimaju brzo i površno, za moj film važi suprotno

Emir Kusturica: Filmovi se snimaju brzo i površno, za moj film važi suprotno

Autor: | 09/09/2016

0

Dugo očekivani film Emira Kusturice u ovom trenutku ima svečanu premijeru na 73. festivalu u Veneciji gde se takmiči za prestižnu nagradu Zlatni lav. Pre zvanične projekcije, film su prvo pogledali novinari koji su film pozdravili gromoglasnim aplauzom. Glavnu ulogu u filmu tumači sam Kusturica, a partnerka mu je slavna italijanska glumica Monika Beluči.

Veliki povratak Emira Kusturice na Venecijanski festival, mesto koje mu je Zlatnim lavom otvorilo vrata 1981. Film "Na mlečnom putu" kruna je karijere proslavljenog autora, koji je mnogo energije i emocija utkao u ovaj omaž njegovim ranijim radovima i likovima koje smo voleli.

Film je slavljenje umetnosti pokretnih slika i posveta njihovoj istoriji. Priča o ratu i ljubavi rapsodija je pitoresknih prizora prirode. U pravoj eksploziji vešto uklopljenih žanrova, kako to samo Kusturica ume, ima svega od ljubavne melodrame, ratnog spektakla, groteske, vesterna do mjuzikla.

- Filmovi se snimaju brzo i površno. Ovaj film je sniman obrnuto, temeljno i dugo. Ja mislim da njegova glavna karakteristika jeste upravo to da su svi aspekti tog filma usaglašeni sa tim ciljem da se publika provede kroz katarzu - objasnio je slavni reditelj, a prenosi rts.rs

Kusturica je dodao i da je "kao i svaki svoj film, i ovaj snimao sa strašnim strahom da se ne obruka".

Italijanska i svetska zvezda Monika Beluči predstavila se u potpuno drugačijem, svežem maniru baš kao i njena suparnica u filmu, Sloboda Mićalović.

Osim što je izvrsno savladala srpski jezik, Belučijeva je odgovorila ne tako lakim izazovima pred koje ju je stavio reditelj i partner u filmu Emir Kusturica.

- Za mene je saradnja sa Emirom Kusturicom bila zaista neverovatna, divna i izazovna. On je jedan od najeklektičnijih umetnika koje sam ikada upoznala. On je režiser, ali i glumac, pisac, muzičar. Zbog toga je ovo za mene zaista bilo jedno pravo iskustvo. Naravno, morala sam da glumim na srpskom, on je rekao da ću ja to moći. Dopada mu se ono što radim, a ja sam želela da mu verujem- rekla je Belučijeva.

- Osim toga mislim da je gluma fizička stvar, više su to osećanja koja vam izbijaju iz očiju, reči su manje važne.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images

Najnovije vesti