Jovana Joksimović: Ljubav je najvažnija stvar za odnos dvoje ljudi

Jovana Joksimović: Ljubav je najvažnija stvar za odnos dvoje ljudi

Autor: | 16/09/2016

0

Sezonu na TV Pink, od rane zore, započela je priznanjem da je možda vanzemaljac. A ono što joj je ovozemaljsko, svoj porodični život, svoje snove, kao i to u šta je razočarana, otkriva za "Blic".

Kako izgleda biti žena pevača? Da li se desilo da ustane u toku noći i ode da zapiše koju notu? Ima li neke anegdote vezane za „ludilo“ umetnika sa kojim živite?

- Da vas samo malo ispravim, Željko je mnogo više od pevača i najmanje vremena troši na pevanje. On je kompozitor i muzičar kojem je svaki radni dan vezan za komponovanje i pisanje muzike, za studio, sviranje, note, aranžmane. Ne budi se toliko noću da bi nešto zapisivao, ali zato stalno zapisuje preko dana, predveče, vikendom, praznicima... Nadam se da će nastaviti noću mirno da spava.

Kako ste se vas dvoje zaljubili jedno u drugo? Sve se odigralo na „Evrosongu“ u Beogradu...

- Ljubav se ili desi ili ne. Željko je muškarac koji ima sve osobine koje volim, pristup životu, manire, duhovitost, to je jednostavno moja polovina. Kao što je svako od nas ima. Naša sreća je bila u tome da smo se našli.

Dan kada nema Željkovih koncerata izgleda, kako? Ko ide na pijacu, u nabavku? Kada ste i šta poslednji put skuvali svom mužu?

- Naš život je vrlo pažljivo organizovan tako da ja mogu da radim i budem posvećena sinu, Željku i našoj porodici, a isto tako i Željko. Nema pritiska. Kuvam kad želim, a poslednji put sam to učinila juče, spremala sam neku vrlo ukusnu pastu.

Pedesetih je objavljen priručnik za žene, pa kaže, između ostalog, da se pre povratka muža sa posla odmorite kako biste bili sveži i odmorni za njega (malo se šalimo). Kako vi održavate svoj brak srećnim? Čega se plašite da se desi u braku?

- Ljubav, poverenje, pažnja, malo kompromisa i dovoljno vremena. To bi bile moje iskustvene poruke. A ljubav sa velikim slovom jer je to najvažnija stvar za odnos dvoje ljudi.

Kakav ste tip žene, vođa ili volite da vas on vodi?

- Tražim ravnopravnost. I da je on samo mrvicu ispred mene. ;)

Da li vam je bilo teško da sa Minom, Željkovom ćerkom, uspostavite dobar odnos? Da li ste je se plašili u početku (onaj strah od tinejdžera i njhovih reakcija)? A ona vas?

- Ona je divna devojka i nikada nisam strahovala ni oko čega u vezi s njom i našim odnosom.

Šta volite da gledate na televiziji? Koji ste film skoro odgledali?

- Gledam uglavnom serije, i to američke. Trenutno gledam "Tiranina".

Omiljena kafanska pesma je...?

- "Nisi znala da te volim"...

Šta biste kod sebe promenili?

- Ostavila bih cigarete. I više bih trenirala. Eto samo to.

Da li još volite svoj posao. Iskreno, pada li vam na pamet da promenite profesiju? Kada? Zašto?

- Volim i često se šalim da ću iz Jutarnjeg u penziju. Uživam dok radim, trudim se da radim profesionalno, da sam uvek pred svojom publikom nasmejana, naspavana, da ih oraspoložim i informišem, a ne da spavam iako se budim svako jutro u 4. To je neka moja mala borba, da pokažeš na ličnom primeru da možeš iako, verujte mi, nije lako kada svako jutro krećeš na posao dok je mrak. To znaju svi oni koji ustaju kad i ja. Ali ne želim zbog toga da izgledam na ekranu kao da sam po kazni, nego da uživam, i zahvalna sam jer radim ono što volim.

Kako izgleda biti stalno pod lupom javnosti? Da li vam je teško što sada odgovarate na pitanja? Lepše je kada vi pitate, zar ne?

- Mnogo lepše. Navikla sam i na neki način se trudim da ne upadam u zamke koje sama primetim kod drugih javnih ličnosti. Cenim što mediji poštuju moju i Željkovu želju da ne eksponiramo dete. To mi je dovoljno da budem bezbrižna. Za sve druge priče ne dajemo povoda, vodimo vrlo miran i povučen život.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello/arhiva

Pročitajte još

Najnovije vesti