Verica Rakočević i slikom i rečju odgovorila na prozivke da je "ukrala" ideju!

Verica Rakočević i slikom i rečju odgovorila na prozivke da je "ukrala" ideju!

Autor: | 20/09/2016

0

Naša kreatorka Verica Rakočević koja svojim kreacijama pomera granice mode, čineći ih čvrsto utkane u tradiciju naše zemlje a u isto vreme futuristički dizajniranim, da oduševljavaju kako domaću, tako i svetsku javnost.

Nakon pojavljivanja glumice Slobode Mićalović u Veneciji na filmskom festivalu, u raskošnoj crnoj haljini i nestvarno lepom jeleku izvezenom od srebra, koje je dizajnirala Verica, svet je imao samo reči hvale za našu kreatorku.

Međutim, kako to obično biva,  umesto da se ponosimo nečim što je naše, a tako divno da je izazvalo vaskoliku pažnju svetske javnosti, pojavila se vest da je Verica "ukrala" ideju od Marine Banović Džuver koja je dizajnirala kolekciju za predstavljanje na jednoj modnoj manifestaciji u Rimu, a u kojoj se pojavljuje i sporna "ideja" - izvezeni jelek.

Crnogorska štampa je objavila kako je Verica "ukrala" ideju i plagirala jelek koji je Marina napravila.

Ipak, da su se kolege bavile likom i delom Verice Rakočevič, znale bi da je taj motiv već rađen i da je jelek koji je Verica kreirala postojao mnogo pre jeleka navedene kreatorke, te se postavlja pitanje ko je zaista tu koga pokrao?

Verica je u svom stilu, bez ljutnje i pompe samo kratko navela činjenice i pokazala fotografiju koja dokazuje ono što svi koji se bave i prate modu dobro znaju:

- Sećanje... Pre 22 godine, Sveti Stefan katalog u saradnji sa Budvanskom rivijerom. Kolekcija "Ja tako hoću" spoj tradicije i savremenog. Jelek iz te kolekcije prošetao crvenim tepihom na festivalu u Veneciji.

Zaista sasvim korektno, nenametljivo i sa stilom, kako to samo Verica ume.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. Hello!/Mirko Tabašević