Rat zbog jeleka se nastavlja: Crnogorska kreatorka odgovorila Verici Rakočević

Rat zbog jeleka se nastavlja: Crnogorska kreatorka odgovorila Verici Rakočević

Autor: | 21/09/2016

0

Crnogorska kreatorka Marina Banović Džuver odgovorila je koleginici, dizajnerki Verici Rakočević, nakon što joj je ona dokazala da nije iskopirala kreaciju koju je glumica Sloboda Mićalović prošetala na Venecijanskom festivalu.

Sve je počelo kada je Marina postavila fotografiju jeleka koji je ukombinovan sa crvenom haljinom, koju je Banovićeva kreirala 2005. godine, dok joj je Rakočevićeva “zadala udarac” i postavila fotografiju iste kreacije od pre 22 godine.

Ipak, to nije ućutkalo Marinu, te je na svom Fejsbuk profilu postavila sledeći odgovor:


– Nakon objavljivanja fotografija Slobode Mićalović ja sam više iz šale postavila fotografiju mog modela iz 2006. godine, a model je te godine prestavljen u Rimu. Sličnost je neverovatna i to je izazvalo pažnju na društvenim mrežama. Nije mi bila namera da dajem izjave i komentare. Ali nema razloga da se krijem i ne stanem iza svog rada. Jelek je deo nacionalnog kostima, ovaj konkretno iz muslimanske nošnje. Za mene je inspiracija već duži niz godina, što se vidi po fotografijama. Ovu crvenu haljinu je nosila i crnogorska mis 2005. ili 2006. godine, više se i ne sećam – napisala je Banovićeva, prenosi Pink, a zatim pentirala:


– Fotografija koju je Verica postavila od pre 22 godine ima manje sličnosti sa haljinom rađenom za Slobodu nego moja i njena. Ako je trebalo dizajnerki 22 godine da evoluira od kreacije golog stomaka do haljine identične mojoj onda se ja izvinjavam i poštujem sazrevanje ideje. Mislim da ovo ne može uticati na naše karijere, iako sam prepoznala brigu sa njene strane. Poštujem starije i svaku sugestiju dobronamernu ću rado usvojiti – završila je Marina.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs instagram