Novi album i novo druženje sa publikom Amire Medunjanin

Novi album i novo druženje sa publikom Amire Medunjanin

Autor: | 04/10/2016

0


Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin održaće 8. decembra koncert u beogradskom Sava centru, gde će promovisati novi album “Damar” koji će se naći u prodaji krajem oktobra.

Amiri će koncertna promocija “Damara” biti treći susret sa publikom u prestižnoj beogradskoj dvorani - Sava centar je punila 2014. i 2015. godine, a prethodnog puta ulaznice su bile razgrabljene dve nedelje unapred!

- Na moju veliku radost ponovno smo u Beogradu. Premijerno bi trebali predstaviti novi materijal beogradskoj publici u decembru i zaista se nadam da ćemo pjevati sve što nam srce zna - kaže Amira.


- Moram reći da sam prošli put u Sava Centru opet ostala dužna (neke pjesme). Nadam se da ćemo u decembru imati priliku ne samo da predstavim nove pjesme nego i da ispunim data obećanja. Mislim da će nam trebati malo više vremena, barem do posljednjeg tramvaja. Vidimo se 8-og u osam - poručuje Amira.

Dve godine od internacionalno hvaljenog albuma "Silk and Stone", Amira Medunjanin predstavlja “Damar”, u čijem stvaranju je iznova posegla za žilom kucavicom bosanske muzike - sevdahom i drugim vrednim pesmama predaka s ovih prostora, dajući im novim aranžmanima neke nove obrise i boje.

Prvi put u svoju muzičku paletu uvrstila je i nekoliko novih, autorskih kompozicija.

Akustična gitara savršeni je začin Amirinom muziciranju, a svoje muzičko i producentsko umeće još jednom je potvrdio vrsni pijanista Bojan Zulfikarpašić.


- Pesme čežnje su intimne i tako bi ih trebao čuti onaj koji sluša. Amira to zna. O pesmama koje evociraju uzvišenu ljubav i melanholiju, sevdalinkama, učila je od majke. I takva je muzika oblik krika, borbe za boljim svetom, baš kao što su američki muzičari koristili bluz.

Zato ova izuzetna pevačica, prozvana “bosanskom Bili Holidej”, peva samo o onome što je pokreće:

- Pesma me mora pomeriti, na neki način dotaći - ističe Amira.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Anur Hadžiomerspahić