Vreme je za džez i Blistavi grad

Vreme je za džez i Blistavi grad

Autor: | 05/10/2016

0


Naša istaknuta džez, pop i soul pevačica Irena Blagojević objavila je drugi album, pod nazivom “Blistavi grad”, u izdanju PGP-RTS-a.

Rađen je u džez-pop žanru, u kojem Irena prednjači na domaćoj sceni, nametnuvši se kao zreo vokalista, specifičnog i prepoznatljivog stila, ali i kompozitor, aranžer i tekstopisac.

U maniru koji se temelji na tradiciji klasičnih džez diva, snažnog i upečatljivog glasa, uz svežinu modernih melodija, sa primesama pop elemenata, donosi devet pesama koje će rado slušati ne samo ljubitelji džeza, već i šira publika.

Pored Irene koja je autorka i tekstopisac za većinu numera, na stvaranju “Blistavog grada” su radili i kompozitor Lazar Avramović, tekstopisac Dejan Ivanović, kao i Aleksandar Bahun, Ivan Aleksijević i Nebojša Zulfikarpašić.

Promocija za publiku zakazana je za 29. oktobar u Domu omladine, kao deo pratećeg programa 32. Beogradskog džez festivala.


Irena će tom prilikom predstaviti album i sa bendom izvesti nekoliko novih numera, dok će koncertna promocija albuma “Blistavi grad” biti održana narednog proleća, na velikom solističkom koncertu u Domu omladine Beograda.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo/Nebojša Babić
Tagovi: kultura