Ivana Selakov: Rajski odmor po dalekom istoku

Ivana Selakov: Rajski odmor po dalekom istoku

Autor: | 17/10/2016

0


Poslednjih nekoliko godina pevačica Ivana Selakov i njen verenik Predrag Mirković septembar su proveli daleko od beogradske gužve i poslovnih obaveza.

Njihova idealna destinacija su Maldivi, koji su ih očarali još kada su ih prvi put posetili.

Boravak na jugu Azije iskoristili su da obiđu istočnije krajeve, pa su odmor produžili na Baliju i u kineskom gradu Makaou.


Po povratku u Beograd, članica žirija dečjeg muzičkog takmičenja “Neki novi klinci”, na televiziji “Prva”, puna utisaka prepričava uzbudljivo proputovanje udvoje kroz Aziju, koje je počelo na popularnim ostrvima u Indijskom okeanu.

- Posle naporne letnje sezone bio mi je neophodan odmor, tako da mi je savršeno odgovarao mir i tišina koje smo imali na Maldivima. Oduševljavaju me ta ostrva, koja imaju najlepše more na svetu, najčistiju vodu i neverovatan beli pesak. Tako ja zamišljam raj - počinje priču Ivana, koja je uživala u mirnom odmoru sa budućim suprugom.

- Ceo dan provodili bismo uživajući na plaži i spavajući, jer mi je bio neophodan san posle hiljada kilometara koje sam letos prešla nastupajući. Maldivi su poznati kao izuzetno mirno mesto za parove, posle večere tamo nema šta da se radi, što mi je baš prijalo. Poneli smo laptop i gledali filmove. Vrlo rano smo odlazili u krevet, jer smo već oko sedam ujutro ustajali zato što je tada sunce najlepše.

Posle pasivnog, relaksirajućeg odmora na Maldivima, šarmantna pevačica i njen dugogodišnji partner otputovali su na Bali, koji su prvi susret sa ovim ostrvom imali pre godinu dana.

- Bali nas je oduševio kulturom, prirodom i ljudima koji su divni. Prvo smo uživali u primorskom delu, a onda smo nekoliko dana proveli u mestu Ubud, četrdesetak kilometara od obale. Bali je jedno od mesta na svetu gde bih mogla da živim. Narod je pre svega izuzetno miroljubiv, za razliku do ostatka Indonezije. Uživam u njihovoj hrani, koja je bazirana na voću i povrću, i specijalitetima od morskih plodova. Uz tajlandsku, njihova kuhinja mi najviše prija.

Drugi boravak na Baliju iskoristili su da uživaju u safariju i druženju sa životinjskim carstvom.

- To je nezaboravno iskustvo. Pošto i Peđa i ja obožavamo životinje, biramo destinacije na kojima možemo da ih vidimo. Ovoga puta izrabrali smo hotel “Mara River Safari Lodž” na Baliju, koji je fantastičan. Spavali smo u bungalovima, koji su napravljeni tako da sa terase hraniš životinje koje se slobodno šetaju ispod prozora. Slonovi, tigrovi, žirafe... Šargarepom smo hranili nojeve, zebre i razne druge životinje. Iz kreveta direktno gledaš na staklo iza kojeg su sva ta predivna stvorenja, tako da čim otvoriš oči, odmah ih ugledaš. To mi je jedno od najlepših iskustava u životu - sa oduševljenjem prepričava Ivana, koja je za poslednju stanicu uzbudljivog azijskog putovanja sa izabranikom odabrala Makao.

- Prošle godine posetili smo Hongkong, pa smo ove odlučili da vidimo i Makao. Iako izgleda fantastično, čak ga zovu Las Vegas Istoka, Hongkong je na mene ipak ostavio jači utisak. Upečatljivo mi je bilo saznanje koliko Kinezi vole da se kockaju, svaki hotel ima veliki kazino u kome se Kinezi kockaju dvadeset četiri časa dnevno, čak i stariji ljudi, da ne kažem bake i deke, tako da, na moje iznenađenje, izgleda da oni baš uživaju u tome. Centar je uzbudljiv, ali mi je lepši stari deo grada, gde se nalaze ruševine katedrale „Sent Pol“ i Senado skver. Volim da vidim istorijske znamenitosti mesta u kome boravim. Naravno, probali smo i lokalne gastronomske specijalitete. S obzirom na to da je Makao bio pod portugalskom vlašću, oseća se uticaj te kulture i u njihovoj kuhinji, pa je nacionalno jelo portugalski tart od jajeta. Ukus je vrlo interesantan, slatko-slani, kao neka filovana pitica.

Zanimljivo i vrlo ukusno - živopisno govori tridesetsedmogodišnja Somborka, koju su po dolasku u Beograd dočekali novi profesionalni izazovi.

- To bi bilo sve što se tiče sabiranja utisaka. Sada me čeka promocija spota za novu pesmu “Dobro došao među bivše”, koji sam snimila na Madagaskaru, putovanju o kojem sam govorila za vaš magazin. Počela je nova sezona muzičkog takmičenja “Neki novi klinci” i srećna sam što sam i ove godine deo stalne postavke žirija. Radujem se potrazi za novim mladim talentima i nadam se mojim budućim kolegama i koleginicama - zadovoljno završava Ivana.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Privatna arhiva
Tagovi: Ivana Selakov