Goca iz serije "Grlom i Jagode": Bila sam buntovnija i nemirnija od nje

Goca iz serije "Grlom i Jagode": Bila sam buntovnija i nemirnija od nje

Autor: | 23/10/2016

0

Glumica Gordana Marić, Goca iz "Jagoda", koje obeležavaju 40 godina od prvog emitovanja pre razgovora, pitala je da li treba da se "skocka" za slikanje. Ne treba, jer ona je i dalje jedna slatka "kocka" koju pamtimo iz gorko-slatkog mozaika serije "Grlom u jagode". Sa sve kikicama.

Gde je tajna dugovečnosti ove serije?

- Kao i sve neprolazne vrednosti, tako i velika dela večno ostaju. Tajna je u njenoj istinitosti i iskrenosti o jednom vremenu koga više nema.

Ljudi je i dalje emotivno doživljavaju.

- Reč je o minulom dobu koje su sjajno dočarali veliki glumci, kao što su Rahela Ferari, Olivera Marković, Bata Stojković... I ovi mlađi, Cvejić, Diklić, Manojlović, Berček... A povrh svega sjajni režiser Srđan Karanović.

Kakva je bila vaša Goca?

- Devojka koja stalno otkriva šta je laž, a šta je istina. Ćerka tramvajdžije, stidljiva i skromna. Isticala se znanjem, bistrinom, dobrotom i svim ostalim pravim ljudskim vrednostima.

A photo posted by mladen_s (@mladen.savkovic) on Oct 20, 2016 at 11:57am PDT

Goca onda i sada?

- Jedno je Goca u seriji, a drugo u životu. Što se mene lično tiče, danas je ona mnogo srećnija, veselija, ispunjenija. Danas je ona zrelo voće, a onda je bilo zeleno devojče. Sa kikicama.

A photo posted by Maja (@jomajazz) on Oct 20, 2016 at 8:35am PDT

Sada ste profesor glume na FDU.

- Posle serije nisam mnogo snimala, mada sam desetak godina igrala u Ateljeu 212. Filmski i TV režiseri hteli su da me gurnu u "Gocin fah", a ja sam želela neke druge uloge. U toj seriji sam igrala taj lik, a privatno sam bila sasvim drugačija. Bila sam buntovnija i nemirnija.

Koji su vam dalji planovi?

- Pre svega, da izvedem svoj praktični doktorsko-umetnički rad "Trediseja" i da posle toga odem u penziju.

Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju?

- Druženje sa kolegama sa kojima sam radila seriju "Grlom u jagode". Oduševljena sam što je Bob Dilan dobio Nobelovu nagradu za književnost. Bila sam hipik, slušala sam Radio Luksemburg i ta bitnička poezija me je stalno pratila.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs printscr/youtube

Pročitajte još

Najnovije vesti