Vesna Pisarović na Beogradskom džez festivalu

Vesna Pisarović na Beogradskom džez festivalu

Autor: | 27/10/2016

0

Hrvatska pevačica Vesna Pisarović, zajedno sa svojim kvartetom, predstaviće se večeras publici Domu omladine u okviru programa Beogradskog džez festivala.

Pisarovićeva će u Beogradu predstaviti svoj džez kvartet i novi projekat The Great Yugoslav Songbook, koji obuhvata istraživanje nasleđa popularne muzike u SFRJ iz pedesetih i šezdesetih, zapravo big-bend balade, evrovizijske pesme, šansone, tvist i rani rok.

U intervjuu organizatorima festivala pevačica napominje da je do džeza s jedne strane dolazila postepeno kroz godine, osluškujući, studirajući, upoznajući se sa različitim imenima i stilovima, s vokalnim džezom, bi-bapom, fri-džezom, džez-rokom, od Bili Holidej do Koltrejna i Stiva Lejsija.

Otkrila je da je za nju najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri rad na poslednjem projekatu TheGreat Yugoslav Songbook, odnosno, u prevodu, Naša velika pesmarica.

- To je krenulo kao nešto za šta sam verovala da će biti lako izvodljivo, jer, za razliku od klasičnog džez repertoara, pevanje pesama na maternjem jeziku činilo mi se jezički i tehnički neuporedivo lakše nego sve ono s čime se borim u jednom jeziku koji mi to nije - rekla je.

Napominje da je njen prvi album bio posvećen muzici Elvisa Prislija.

- Iskreno govoreći, sve je nastalo kroz jednu običnu slučajnost, odnosno slučajan pronalazak - rekla je Pisarovićeva.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo