Ponovo zajedno na sceni: Bregović i Kusturica nastupaju u Moskvi

Ponovo zajedno na sceni: Bregović i Kusturica nastupaju u Moskvi

Autor: | 04/11/2016

0

Emir Kusturica i Goran Bregović nastupiće zajedno na "Balkanskom koncertu" sutra (5.11) u 18h u Dvorani državnog kremaljskog dvorca u Moskvi.

Na koncertu u Moskvi Bregović će nastupati sa svojim "Bendom za svadbe i sahrane" a Kusturica sa "No Smoking Orchestra". Kao specijalan gost najavljen je ruski muzičar Soso Pavliašvili, prenose RIA Novosti.

Iako su muzičar i reditelj, zemljaci i nekada bliski saradnici, godinama u svađi, oni su i februara 2015. takođe u Moskvi nastupali na festivalu balkanske muzike.

- Nadam se da ćemo se Kusturica i ja dobro zabaviti na koncertu. Ja garantujem da će biti dosta zabavno, sa svojim bendom izvešću neke veoma poznate numere - obećao je Bregović na konferenciji za štampu dan pred koncert.

Bregović je izjavio da će, osim starih hitova, svirati i nove pesme sa albuma "Tri pisma iz Sarajeva" koji izlazi u februaru i koji je posvetio svom rodnom gradu.

- Sarajevo je mali grad sa svim karakteristikama velikog. Tamo žive katolici, pravoslavci, muslimani i Jevreji, ljudi različitih vera i kultura. Nekada se slažu a nekada dođe do netrpeljivosti kao što je, nažalost, pokazao rat u Jugoslaviji. Da sam rođen u nekom drugom gradu koji je bio srećniji... Ali ja volim Sarajevo i ta činjenica je nepromenjiva - izjavio je Bregović.

On je dodao da je, uprkos ratu, Sarajevo uspelo da zadrži jedinstvenu kulturu.

-Tokom rata moja porodica i ja bili smo izbeglice u Parizu, neki članovi moje familije još su tamo ali ja mogu da stvaram samo na Balkanu - priznao je Bregović.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/da-se-pamti-njegov-66-rodendan-bregovic-pravi-zurku-u-stilu-hju-hefnera/

On je otkrio da je slučajno počeo da radi muziku za film.

- Ne mislim da sam dobar filmski kompozitor, samo sam imao sreće jer sam pisao muziku za film kome nije trebao sjajan kompozitor. Kada si mlad misliš da je pred tobom mnogo puteva a sa godinam shvatiš da ih i nema baš toliko, tako da sada ne trošim više vreme na film - rekao je muzičar.

On je svoju muziku definisao kao Frankenštajnov stil, "na granici nekoliko civilizacija i kultura".

Osim zbog koncerta, Emir Kusturica je došao u Moskvu i da primi Orden prijateljstva od ruskog predsednika Vladimira Putina.

https://www.hellomagazin.rs/domace-vesti/velika-cast-kusturica-dobija-planetu-sa-svojim-imenom/

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty/hello/arhiva

Pročitajte još

Najnovije vesti