Sanja Marinković i Aco Pejović iskreno o prijateljstvu, stilu, poslu

Sanja Marinković i Aco Pejović iskreno o prijateljstvu, stilu, poslu

Autor: | 13/12/2016

0

S obzirom da je reč o profesionalcima, svako u svom poslu, nije bilo dileme da će se Sanja Marinković i Aco Pejović odlično snaći kao manekeni u modnom editorijalu magazina "Hello!". Novinarka i voditeljka i popularni pevač savršeno su nam dočarali vreme romantike, damskog ponašanja i gospodskih manira dvadesetih godina prošlog veka.

Dugogodišnji prijatelji i saradnici, a pre svega uspešni pojedinci, koji duže od dve decenije nižu uspehe u svojoj branši, pokazali su njihovu drugačiju, široj javnosti malo poznatu neposrednu stranu. Četrdesetčetvorogodišnji Aco i dve godine mlađa Sanja prihvatili su ovaj modni izazov i zaraznom energijom dvadesetogodišnjaka pokazali da su godine dobar preduslov za životnu mudrost, ali i da ih nikada nije napustila mladalačka životna energija i želja za igrom.

Na početku razgovora za "Hello!" modni dvojac otkriva kako su se snašli u ulozi modela.

Sanja: Ja bih pre rekla da smo, kako Aca peva u jednoj od svojih pesama, `naj, naj, naj`. Šalu na stranu, odlično smo se zabavljali. Pokušali smo da oslikamo portret vremena dvadesetih godina prošlog veka, elegantan, pomalo ciničan, kao u romanu `Veliki Getsbi`, koji se može prepoznati i danas.

Aco: Sanja i ja godinama sarađujemo i odlično se poznajemo. Tako da ovo fotografisanje nikako nije bilo teško, niti sam ga smatrao poslovnim. Nas dvoje smo se lepo družili sa celom ekipom koja je učestvovala u ovom editorijalu.

Od kada datira vaše prijateljstvo i šta je to što naročito cenite jedno kod drugog?

Aco: Uvek me je fascinirao njen pristup poslu. Ozbiljan je profesionalac i rođena za posao koji radi. Uživam u njenim emisijama. I da ih gledam, ali i da učestvujem u njima.

Sanja: Moram da naglasim da i Aca i ja pripadamo generaciji rođenoj sedamdesetih godina, koja je imala sreće da odrasta u vreme kada su nas učili da je najvažnije sačuvati obraz, dušu i volju da se obrazuješ, vredno radiš i istraješ, pa ne treba da čudi što imamo zajedničke teme za razgovor i kada se kamere ugase. Acu sam upoznala u studiju, pričajući sa njim na temu ljubavi i roditeljstva pre više od deset godina. Sećam se da me je još tada `kupio` svojim iskrenim odgovorima na pitanja kako je osvojio suprugu, kojim životnim vrednostima uči svoje ćerke, zašto prezire lažni elitizam, zašto je ponosan na svoje poreklo, a na prvom mestu što spada u onu kategoriju mačo muškaraca koji pevaju romantično i recituju o romantici, a njih je, nažalost, sve manje.

Koje mesto na vašoj listi interesovanja zauzima moda?

Aco: Lud sam za dobrom garderobom i pripadam onoj grupi ljudi koji će za dobar komad odeće okrenuti nebo i zemlju da bi do njega došli. Slab sam na kvalitet.

Sanja: Merilin Monro je govorila: `Daj ženi prave cipele i osvojiće svet!` U mom ormaru sve veći broj polica zauzimaju baš cipele. Ipak, čitavog života sam bila od onih žena koje veruju da se novcem može kupiti sreća, ali ne u obliku kaputa i torbe, već avionske karte. Šoping mi je uvek na poslednjem mestu.

Od poznatih ličnosti očekuje se da uvek budu maksimalno doterane, što podrazumeva i kupovinu skupih modnih komada. Jeste li spremni da izdvojite pozamašnu svotu za šoping?

Sanja: Držim se one poznate: `Nisam dovoljno bogata da kupujem jeftine stvari`. Ali sve više se držim i one da ne želim da budem pokretna reklama za svetske brendove ili dizajnere. Veoma sam izbirljiva i sve češće mi se čini da se stilom i izborom garderobe ne uklapam u modnu sliku koja se viđa na ulicama Beograda.

Aco: Bavimo se poslom koji od nas, između ostalog, zahteva i pristojnost. U svemu, pa tako i u fizičkom izgledu i kulturi odevanja. Zaista vodim računa o tome kako se pojavljujem i uvek ispoštujem `dress code`. Shodno tome podrazumeva se da u svom ormaru imam garderobu sa potpisom najpoznatijih dizajnera, ali smatram nepristojnim da govorim o njihovoj ceni.

Kako biste jedno drugo ocenili kada je stil odevanja u pitanju?

Aco: Sanja je uvek obučena besprekorno. Još joj nisam našao grešku, a verujem da mi to i neće poći za rukom, budući da je reč o ženi sa puno ukusa i stila.

Sanja: Aca nas je na snimanju beskrajno zabavljao svojim pričama o tome kako slaže svoj garderober, kako u ranim jutarnjim satima posle nastupa ili provoda, ma koliko bio umoran, sa posebnom brigom i nežnošću `pazi` svoj omiljeni par cipela. Ja, inače, veoma cenim kada muškarac ima stila, brine o detaljima kao što su manžetne na košulji ili kaiš na pantalonama. Odelo ne čini čoveka, ali mnogo govori o njemu.

Šta odlikuje muškarca od stila?

Sanja: Nije sve u skupim kožnim jaknama, još skupljim satovima i najskupljim kolima, već u tome da ste negovan i uredan muškarac.

Aco: Manje je više!

A ženu?

Aco: Isto važi i za nežniji pol. Formula je u jednostavnosti, a opet umeti da iznesete sve.

Sanja: `Razlika između stila i mode je kvalitet`. Potpuno se slažem sa ovom porukom gospodina Armanija, čije haljine obožavam. Najviše volim stil koji ističe ženstvenost, iako verujem da baš tu ženstvenost naše lice i telo crpe iz iskustva i života koji živimo.

Na koje Acine osobine bi muškarci trebalo da se ugledaju?

Sanja: Aca je pre svega džentlmen, veoma zabavan, izuzetno vredan i pre svega normalan mladić, koji zbog svog trajanja i uspeha zaslužuje poštovanje. Ako tražiš dobro u ljudima, dobro ćeš i naći i to je jedini ispravan recept, koga se ja držim.

A koji su Sanjini kvaliteti koje bi dame trebalo da slede?

Aco: Žene u Srbiji u Sanji mogu da imaju dobrog uzora, jer govorimo o sjajnoj osobi, ozbiljnom profesionalcu, ženi koja brine i voli svoju porodicu i afirmiše ljubav, što nam je uvek potrebno.

Javnost nema često priliku da vas vidi u ovakvom, neposrednom izdanju. Kakvi ste kada se potpuno "otkačite" i kada vam popuste `kočnice za atmosferu`?

Sanja: Jedna od omiljenih Acinih pesama koju volim da čujem u kafani mi je `Opušteno` i još draža `Nisam pao`, koju Vesna Dedić i ja obavezno slušamo u kolima kada se petkom uveče vraćamo kući posle dve, tri čaše vina. Ali kada je reč o `kočnicama za atmosferu` samo ću reći da sam ja ta koja obično oko jedan posle ponoći kaže `ajmo kući`, i uvek je na mestu vozača.

Aco: U svim odnosima potpuno sam iskren. Kada mi je lepo, to pokazujem, i obratno. Na lepe emocije odgovaram lepim, ružne, što sam iskusniji, ignorišem. Uglavnom, uživam u društvu svojih prijatelja, dobrom vinu i zdravom, grlenom smehu.

Oboje ste veliki profesionalci i dugo trajete u svojim profesijama. Kako se uspešno traje u Srbiji?

Aco: Tako što nikada ne pristanete da vam kvantitet bude ispred kvaliteta. Kvalitet je jedino merilo za svaku uspešnu osobu.

Sanja: Nekada je važila ona čuvena: `Sačuvati obraz`. Nažalost, svedoci smo da je `alavost` uzela maha i da je sve više onih koji `grabe` novac, emocije, spisak zahteva im je sve veći, željni su priznanja i uspeha preko noći. Ja ipak verujem da je tajna trajanja u entuzijazmu, strpljenju i u tome da se integritet vrati u modu. `Magazin in` je emisija koja ima najduži staž na televizijskim ekranima u Srbiji, upravo gledate sedamnaestu sezonu.

Svaki uspeh traži neku žrtvu. Čega ste se vi najteže odrekli?

Sanja: Nekada mi se čini da se ja manje žrtvujem i odričem nego bilo koja zaposlena žena u Srbiji. Trudim se da zbog mog posla trpim samo ja, ne i moja porodica, i to tako treba da bude. Androidi i kompjuteri daju mi slobodu da nisam vezana za redakciju, nemam određeno radno vreme, pa mogu da se organizujem i pomirim ulogu majke i novinarke. Nisam od onih koja je spremna da izmišlja incidente da bi namirila svoju potrebu da bude u novinama ili skandalima namirivala glad za slavom. Ljubomorno čuvam Strahinju, svoju spavaću sobu, svoj mali svet i uživam radeći svoj posao.

Aco: Najteže mi je kada zbog svog posla ponekad moram da budem razdvojen od porodice u važnim momentima i nama bitnim datumima.

Oboje ste roditelji. Razmenjujete li iskustva na tom polju?

Aco: Sanja je kao roditelj dosta mlađa od mene, ali nije mnogo neiskusnija. Žene kao da se rađaju s tim osećajem. Tako da za savetima nema potrebe, ali za razmenjivanjem anegdota, uvek.

Sanja: `Magazin in` je prva autorska emisija u regionu koja je došla na ideju da pozove javne ličnosti i njohovu decu, pre svega s namerom da gledaocima svojim iskustvom pomognu u rešavanju svoje večite dileme vezane za roditeljstvo. Aco Pejovic bio je jedan od gostiju, poznatih očeva, koji je pričao o tome kakvo je iskustvo vaspitavati tri ćerke u 21. veku, nesebično je sa publikom i sa mnom delio svoje uspehe i poraze kao roditelj, razmišljanja i anegdote.

I ova godina polako, ali sigurno bliži se kraju. Sa kakvom emocijom ćete se oprostiti od 2016. i sa kakvim očekivanjima idete ka narednoj?

Sanja: Očekujem da i u 2017. godini pored mene budu moji najbliži, koji mi život čine lepšim i daju mi vetar u leđa kada izgubim poverenje u sebe, kada sam nesigurna i veoma samokritična.

Aco: Odlazeća godina bila je mnogo bolja od prethodne, te se nadam da ćemo i 2017. svi biti zdravi, srećni, uspešni i mirni u duši.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mirko Tabašević

Najnovije vesti