Badnji dan i veče su u našoj tradiciji posebni, jer tog dana čekamo najsrećniji praznik u godini, Božić. Za Badnji dan sprema se posna trpeza, a jela se biraju tradicionalno. Na stolu se uvek nađu posni pasulj, sarma i riba, a desert je jedino što iz godine u godinu možete menjati. Ovoga puta spremili smo vam recept za posnu karamel tortu koja je idealna poslastica za badnji dan.
Sastojci:
- 250g posnog keksa
- 200g posnog margarina
- 3 pudinga od karamele
- 500g banana
- 500ml soka od breskve
- 200g šećera
- 50g prah šećera
Pročitajte: Badnji dan - dan pun simbolike i porodičnih rituala
Photo by Aliona Gumeniuk on Unsplash
Priprema:
Puding skuvajte u soku od breskve, a potom ga ostavite da se ohladi. Margarin penasto izmutite sa prah šećerom, a kada se puding ohladi dodajte ga margarinu i to kašiku po kašiku uz konstantno mućenje mikserom.
Keks potopite u topao sok i ređajte na poslužavnik. Premažite keks karamel kremom, pa preko poređajte kolutiće banana, zatim opet posložite keks pa fil i banane. Posna poslastica za badnji dan je gotova, a ukrasiti je možete po želji.
Savet plus, kolač možete preliti istopljenom crnom čokoladom ili ga ukrasiti posnim krem šlagom.
Ova poslastica po receptu iz Bakine kuhinjice biće savršen desert za vašu prazničnu trpezu.
Pročitajte još
Dami od stila kao što je Aleksandra Radović pristaje upravo ovakav parfem, nosi dozu svežine
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više
Komentari (0)