Kokice su na "lošem" glasu, samo zbog načina na koji se pripremaju...
Kada ih kupimo u bioskopu, uglavnom im je dodat ukus putera koji sadrži neverovatno mnogo zasićenih masti i takođe su dosta posoljene, što dovodi do prekomernog unosa natrijuma u organizam.
Međutim, kokice su same po sebi jedna od najzdravijih dostupnih grickalica - jedva da sadrže bilo koju vrstu masti, ne sadrže šećer i natrijum. Odličan su izvor vlakana, zbog čega mogu obezbediti više zdravstvenih prednosti, od sniženog holesterola, kontrolisanog nivoa šećera u krvi do super pomagača u dijetama.
Pošto kokice nisu uopšte štetne, već ukusi koji im se dodaju, predstavljamo vam tri ukusna i zdrava topinga za kokice koji će im dati neverovatan ukus.
1. Zelene kokice
Ovaj preliv se dobija korišćenjem spiruline i mnogih drugih biljaka i začina po vašem izboru.
Spirulina je poznata kao plavo-zelena alga koja ima mnogo zdravstvenih prednosti za koje mnogi ni ne znaju. Odličan je izvor proteina, B vitamina i gvožđa, što je zaista impresivno. Koristi se za lečenje mnogih bolesti, kao što su: dijabetes, bolesti srca, visoki nivo holesterola, depresija itd.
Sastojci:
- Jedna kašika spiruline u prahu
- Jedna kašika morske soli
- Jedna kašika belog luka u prahu
- 1/8 kajen paprike u prahu
2. Karamel kokice
Iako kokice sa karamelom ne zvuče previše zdravo, svakome od nas je potrebno malo slatkog jednom u dve nedelje (ili češće), a ovo je najzdraviji način da to i dobijete.
Umesto regularnog šećera, u ovom receptu se koristi kokosov šećer. Cimet je takođe dodat receptu jer pomaže u redukuvanju insulina i niskog nivoa šećera u krvi, a takođe i dodaje poseban ukus ovom slatkom receptu.
Sastojci:
- ¼ šolje kokosovog šećera
- ¼ šolje agave
- Dve male kašike cimeta
- ¼ male kašike morske soli
Priprema:
Pomešajte sve sastojke u tiganju, osim soli i mešajte ih na niskoj temperaturi dok ne dobijete gusti sirup. So dodajte nakon što sklonite tiganj sa ringle. Prelijte preko kokica.
3. Kokice sa sirom
Iako stavljanje topljenog sira preko kokica nije preterano zdrava ideja, ovaj toping se pravi od hranljivog kvasca. On je bogat orašastim ukusom i lako se može posuti preko kokica. Kvasac je odličan izvor proteina, vitamina B, vlakana i probiotika.
Sastojci:
- ¼ šolje hranljivog kvasca
- Dve male kašike soli
- Jedna mala kašika belog luka u prahu
- Pola male kašike aleve
- Pola male kašike kima
Prijatno i uživajte u zdravim kokicama!
Pročitajte još
Ove "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeOmiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)