Princeza Katarina Karađorđević čestitala ženama u Srbiji 8. mart

Princeza Katarina Karađorđević čestitala ženama u Srbiji 8. mart

Autor: | 07/03/2012

0

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina uputila je poruku ženama Srbije povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta 2012:
- Želela bih da čestitam svim ženama Srbije i da im izrazim svoju podršku. Moramo biti svesne svojih odgovornosti kao žene, i nastaviti borbu za očuvanje naših porodica, za stvaranje bolje i srećnije budućnosti za našu decu i našu zemlju.
Žene su uvek bile faktor jedinstva u našem društvu, tiha većina koja podržava napredak i promene. Moramo insistirati na jednakoj zastupljenosti žena u svim oblastima društvenog života, a posebno tamo gde se donose najvažnije odluke za budućnost ove zemlje.
Moja Fondacija već nekoliko godina sprovodi programe prevencije raka dojke i raka grlića materice, i na taj način doprinosi rešavanju dva ogromna zdravstvena problema naših žena. Dirnula me je vest da se preko 32.000 naših žena pregledalo na mobilnom mamografu koji je obezbedila moja Fondacija, i zaista sam ponosna na njih zato što brinu o svome zdravlju. Želela bih da pozovem sve naše žene da povedu više računa o svome zdravlju, da redovno idu na lekarske preglede, zato što je prevencija i rano otkrivanje najbolji način za borbu protiv ovih bolesti.
Koristim ovu priliku da izrazim divljenje hrabrosti i upornosti koje su žene Srbije pokazale tokom veoma teških vremena. Ja sam uvek uz vas - istakla je NJ.K.V. Princeza Katarina u svojoj izjavi.
NJ.K.V. Princeza Katarina je i pokrovitelj srpskog Društva za borbu protiv osteoporoze, i dosta radi na podizanju svesti o ovom oboljenju koje pogađa veliki broj žena u Srbiji.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin