Anđelina Džoli iskopirala Jovanku Broz: Javnost razočarana, vidi se kojoj bolje stoji takav stil

Anđelina Džoli iskopirala Jovanku Broz: Javnost razočarana, vidi se kojoj bolje stoji takav stil

Autor: | 24/10/2023

0

Anđelina Džoli kao Jovanka Broz

Glumica Anđelina Džoli u blizini Atine snimala je film „Marija”, u kojem tumači glavni lik, Mariju Kalas. Naravno, prve fotografije sa seta, objavljene prošle nedelje, dočekane su s razočaranjem, jer kako publika tvrdi, glumica uopšte ne liči na opersku pevačicu.

Photo by Gareth Cattermole/Getty Images for Disney

 

Osim kostima, pokreta i lokacija koje je obišla, Anđelina Džoli privukla je veliku pažnju i javnosti u regionu ni manje, ni više nego frizurom koja je gotovo identična kao frizura Jovanke Broz.

Pročitajte: Nikada je ne viđamo u javnosti - Modna revija u čast Jovanke Broz, u publici rođena sestra Nada FOTO

Naime, u vreme Marije Kalas i Jovanke Broz, koja je živela do 2013, u modi je bila ovako glamurozna elegantna punđa koja je trend i danas. Obe dame volele su ovakav stil.

 

 

Jovanka Broz je imala besprekoran stil

Podsetimo, Tito i Jovanka ugostili su brojne krunisane glave, političke lidere, ali i holivudske zvezde, koji su se vraćali kući opčinjeni šarmom predsednika države i besprekornim stilom prve dame.

Imala je istančan osećaj za detalje, a jedna modna izreka kaže da upravo detalji čine stil. Birala je određene boje i svojim perfektnim kombinacijama u potpunosti poštovala prilike za koje se oblačila. Jednako je važan i njen odnos prema tekstilnoj industriji zemlje i dizajnerima sa kojima je sarađivala.

Profimedia

 

Zanimljivo je da je Jovanka u raskošne haljine, kojima je parirala najmoćnijim ženama sveta, praktično „uskočila” iz ratne uniforme.

Njena uniforma govori da je i te kako vodila računa o tome da i u tim uslovima bude uredna. Stil koji bi se mogao nazvati „socijalističkim glamurom” dosledan je u nekim elementima kroja ili tkanina koje je volela, a istovremeno predstavlja neverbalnu poruku „običnim” ljudima posleratnog vremena da se, na primer, ne može u pozorište u vojničkim cokulama.

Jovanka je sarađivala i sa ljudima iz pozorišnih radionica, kostimografima Žuži Jelinek, Anđelkom Slijepčević, Klarom Rotšild, Mirjanom Marić, ali i sa vodećim stranim i domaćim modnim kućama. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Photo by Gareth Cattermole/Getty Images for Disney

Pročitajte još

Najnovije vesti