Tijana Čurović: Žena je lepa ako je negovana i dobro se oseća u svojoj koži

Tijana Čurović: Žena je lepa ako je negovana i dobro se oseća u svojoj koži

Autor: | 03/05/2015

0

Pozorišna i televizijska glumica Tijana Čurović popularnost šireg auditorijuma stekla je zahvaljujući voditeljskom angažmanu u serijalu "Domaćine, oženi se”. Atraktivna tridesetpetogodišnjakinja je sreću na privatnom planu pronašla pre dvanaest godina sa tri godine starijim podgoričkim glumcem Slavišom Čurovićem, sa kojim je pre osam godina dobila kćerku Taju. Porodična idila bračnog para poljuljala se pre nešto više od godinu dana kada su odlućili da stave tačku na njihov odnos.
Bolnih trenutaka kroz koje je prošla ne želi da se priseća. Za magazin „Hello!“ Tijana otkriva male tajne svoje svakodnevice u kojoj glavno mesto zauzima kćerka Taja. Izražava i žal za vremenima romantike, kada su se muškarci trudili da osvoje ženu. Naravno, nisu izostala razmišljanja na temu mode.
Na početku razgovora govori o ulozi u seriji "Jedne letnje noći", koja se emituje na "Prvoj" televiziji.
- Naša publika uvek se raduje novoj ekranizaciji dela Mir Jam i sigurna sam da će i sada biti tako. Reč je o jednoj lepoj, nesvakidašnjoj starovremenoj bajki sa puno preokreta, u kojoj će publika sigurno uživati. Serija je snimana u predivnom morskom ambijentu, a, pored publici poznatih glumaca, pojavljuju se i nova mlada lica. Režija je poverena Ivanu Stefanoviću, a sve je rađeno u produkciji "Košutnjak-filma".

Tokom karijere oprobali ste se u različitim žanrovima. Šta vama najviše "leži"?

- Najgore je za glumca kada ga stave u kalup. Uvek sam se trudila da mi uloge ne liče jedna na drugu. Još nisam igrala zloću, a to mi je želja, ali izgleda ne odajem takvu sliku pa me za tako nešto i nema u podelama. Čini mi se da me najviše vide kao slatku malu devojku iz komšiluka i drago mi je zbog toga. Volim i komediju, iako je to najzahtevniji žanr, kao i ozbiljne dramske uloge.

Prijaju li vam transformacije na sceni?
- To je suština i smisao, da se oprobamo u što različitijim ulogama, da ih oživimo i opravdamo. Smatram da smo mi glumci u tom smislu privilegovani.

Publika vas je dobro upoznala dok ste vodili emisiju "Domaćine, oženi se". Koliko je izlet iz glumačke profesije predstavljao izazov?

- Trudila sam se da ne budem klasični voditelj, već da budem prirodna, spontana, onakva kakva jesam i da zaista pitam ono što me interesuje u tom trenutku, bez ikakvog koncepta. To se pokazalo kao dobar recept, ali samo za taj format. U nekom drugom ne znam da li bih htela da učestvujem i ne znam da li bih se snašla. Ipak je to nešto sasvim suprotno od onoga za šta smo se mi glumci školovali. Mi naučimo da govorimo tuđe tekstove, nikada ne gledamo direktno u kameru i nikada se ne obraćamo gledaocima, a voditelji baš to rade i to mi je bilo i najteže.

Hoće li ta emisija nastaviti da se emituje?
- Pregovori da nastavimo sa serijalom su u toku. Ljudi me svakodnevno pitaju kada će i da li će ići i gde mogu da se prijave. Postoje indicije da se proširi i na bivše republike SFRJ, čemu se radujem.

Koliko vam je važno da u svakoj prilici budete doterani?
- Ne volim da se sređujem, kada sam slobodna, najvažnije mi je da imam na sebi nešto u čemu se osećam opušteno i slobodno. Kada sam kod kuće, ne izlazim iz pidžame i bade mantila, a po kraju gde živim najčešće sam u helankama, dukserici i "starkama".

Šta za vas znači biti žena od stila?

- Čini mi se da smo zaboravile da budemo žene u pravom smislu reči. Postale smo kaubojke i zaboravile smo kako su nekada žene izgledale i ponašale se. Prilagodile smo sve tome da skinemo sve sa sebe što nam smeta, što nas steže i u čemu se ne osećamo prijatno. U svemu tome izgubile su se ženstvenost, nežnost i prefinjenost, a nekada je potrebno vratiti se tome i prisetiti se da je divno biti žena.

Kakva garderoba preovlađuje u vašem ormaru?
- Kao svaka žena volim da eksperimentišem stilovima, u zavisnosti od toga u kakvom sam raspoloženju. Već duže vreme najprijatnije se osećam u farmerkama, majicama, košuljama i najopuštenijem mogućem izdanju.

Na šta vam nikada nije žao da potrošite novac?
- Na dobar parfem i kvalitetnu kupku. Kada se obučem najlepšim mirisnim notama, mogu i u džaku da se osećam fenomenalno.

Kada ste sebi najlepši?

- Kada se osećam dobro i zadovoljno iznutra, tada zračim i sebi sam najlepša.

Imate li običaj da nervozu lečite šopingom?
- Ne, ali ukoliko sam nervozna, a prolazim gradom, ne mogu da odolim a da ne kupim bar neku sitnicu. I odmah mi bude lakše.

Da li vam se dešava da poput mnogih žena stanete ispred garderobera i pomislite kako nemate šta da obučete?

- Ponekad pomislim da imam previše garderobe, a premalo stvari koje bih nosila. Nisam osoba koja slepo prati trendove, niti neko ko je opterećen modom. Ne patim od toga da nosim firmiranu garderobu, naprotiv, mislim da žena može lepo da izgleda šta god da obuče ako je lepa i negovana i ako se oseća dobro u svojoj koži.

Predivna plava kosa vaš su zaštitni znak.
- Mislim da je osmeh moj zaštitni znak.Ceo život sam plavuša i sebe ne mogu da zamislim sa bilo kojom drugom bojom kose.

Mladi ste ušli u brak i ostvarili se u ulozi majke. Koje su prednosti, a koje mane takve odluke?
- Prednosti su što sam dobila najveći i najlepši dar koji je život mogao da mi pruži,a mana nema. Blagoslovena sam i srećna.

Šta vam je primarno uvaspitavanju kćerke?
- Trudim se da joj usadim neka osnovna načela i moralne vrednosti koje sam ja dobijala od svojih roditelja. Pre svega da bude istrajna, hrabra i ljubazna. Da uvek i u svakoj situaciji ume da kaže magične reči: "hvala", "izvini", "molim", "izvoli".

Koliko je važno da se žena posveti sebi u vreme kada se od nje očekuje da bude domaćica, majka i profesionalno angažovana?
- Same smo sebi nametnule sve te nepotrebne stvari na grbaču. Nekada se znalo ko ide u lov, a ko čuva ognjište. Sve smo htele same, pa eto, dobile smo to što smo htele. Danas u parku možete da vidite najviše očeva koji čuvaju decu, dok mame rade i zarađuju za porodicu. Sve se preokrenulo i to mi se ne dopada. U svemu tome zaboravile smo na svoju ženstvenost.

Bežite li od kuhinje ili uživate u pripremanju hrane?
- Volim da kuvam, ali ne svakodnevno i ne ukoliko mi je to obaveza. Napravim sebi lep trenutak i ambijent, pustim muziku i uživam, onda je to relaksirajuće.Ne volim jela koja se dugo spremaju, do sat vremena najviše, sve ostalo je za mene gubljenje dragocenog vremena.

Na koji način se opuštate?
- Volim duge šetnje, masaže, bazen i vožnju bicikla. Moja kćerka Taja i ja imamo svoje maršrute koje ne propuštamo.

Imate li uzore u poslu?
- Uzore nikada nisam imala, ali ima onih koje obožavam da gledam i divim im se. Na prvom mestu od naših glumica svakako je Milena Dravić,a sa inostrane scene Rejčel Mek Adams, Džulijen Mur, Džulija Roberts, Anet Bening i Meril Strip. Neke zbog harizme, a neke zbog darovitosti koju prenose na ekran.

Mislite li da su se u današnje vreme zamenile uloge i da su žene te koje osvajaju?

- Sve smo im preuzele, dajmo im bar šansu da oni osvajaju i da se osete da su muškarci. Zagovornik sam romantike, čeznem za prošlim vremenima kada je bilo potrebno mnogo truda da bi se osvojilažena, kada su se slala pisma,stajalo pod balkonom,pisale pesme i slale ruže.

Koje osobine bi trebalo da poseduje muškarac da bi vas osvojio?
- Mora da ima manire, da bude džentlmen, nežan i posvećen, da poštuježenui, što je najvažnije, da je voli baš takvu kakva jeste.

Šta nikada ne biste oprostili u prijateljskom, partnerskom odnosu?
- Izdaja i nepoštovanje mogu me odvojiti i od osebe koju mnogo volim, bilo da je reč o ljubavi ili prijateljstvu.

Intervju: Zvezdana Milovanović; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin