Marko Živić: U šopingu najviše uživam u inostranstvu

Marko Živić: U šopingu najviše uživam u inostranstvu

Autor: | 19/12/2013

0

Glumac koga podjednako voli publika i kritika, Marko Živić, oduvek je isticao da obožava živu sliku i pokret na sceni, ali da fotografisanje nikada nije voleo. Štaviše, izjednačavao ga je sa prihvatanjem uloge koja mu ne prija.

Kruševljanin, koji živi i radi u Beogradu, ističe da mu poziranje ne prija, ali ponudu magazina „Hello!“ za fotografisanje modnog editorijala nije mogao da odbije. Čim je čuo da ga u studuju čekaju dve tamnopute, dugonoge lepotice, junak serije „Folk“ s velikim entuzijazmom prihvatio je zadatak. Svojim duhovitim izjavama, harizmom i nonšalantnim ponašanjem ovaj četrdesetjednogodišnjak očarao je manekenke.

- Nemojte da se svađate zbog mene, imam snage, ljubavi i dobru platu da vas obe izdržavam. Ja sam čovek sa dva srca, sve ćemo se dogovoriti. Što je danas dobro biti Marko Živić - u svom prepoznatljivom, duhovitom stilu kaže Marko, koji je sa manekenkama modne agencije „Selekt“ brzo pronašao zajednički jezik, te je snimanje moglo da počne.

Kako ste se proveli na snimanju ovog modnog editorijala?

- Retko pristajem da se fotografišem za modne časopise. To mi ne prija i ne uživam u tome. Nisam ljubitelj fotografisanja, a još manje gledanja slika. Kad moram da pogledam nečije slike sa putovanja ili svadbe, popijem ili nekoliko piva pre toga ili persen, da malo utrnem. Onda mogu da gledam pet sati. Mislim da slike u oku i mozgu koje pamtimo više znače nego na papiru. Ali, u kompjuteru ih imam u popriličnom broju, čuvam ih za stare dane. Ipak, vaša ekipa sa fotografom Petrom Vujanićem na čelu iznenađujuće je kreativna, a o egzotičnim lepoticama da i ne govorim. Ova situacija mora da se zasluži, mislim da mi u ovom trenutku mnogi zavide.

Koja vam se od dve manekenke na snimanju više dopala?

- To je kao da me pitate je l' bolji Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi. Obe manekenke imaju zaista ozbiljne kvalitete, ne mogu da se odlučim.

Jeste li probirljivi ili izričiti u ljubavi, da li su vam važni poreklo i boja kože devojke?

- Nikada nisam umeo da klasifikujem devojke po tipu, ne pravim razliku po boji kože i kosi. Žena mi se ili dopadne ili ne, ne mogu da objasnim šta je to što volim. Partnerka i ja opstajemo samo kada možemo da se istrpimo i podržimo. Ukoliko nam je nežni zagrljaj važniji od svega, to je onda ono pravo.

Kako bi reagovali vaši roditelji kada biste im kao svoju nevestu doveli crnkinju, da li bi bili srećni?

- Bili bi van sebe, verujte. Moji roditelji će biti presrećni samo da im ja dovedem snajku, pa nek bude i vanzemaljac sa antenama na glavi. Šalim se, ali mogu da probam pa da vidim kako će da reaguju.

Koliko vremena posvećujete fizičkom izgledu?

- Po tome kako ste postavili pitanje, mislim da provejava ideja da bi trebalo više da vodim računa o svom izgledu. Šalim se, naravno. Trudim se da se negujem koliko mogu. Redovno idem na sportske aktivnosti, svakodnevno pešačim po deset kilometara, a volim da posećujem i spa-centre.

Da li vam je lepota devojke presudna za ulazak u emotivnu vezu?

- Volim da mi devojka bude lepa, a ko to ne voli? Fizički izgled partnerke mi nije presudan za emotivnu vezu, ali mi je bitan.

Budući da ste veoma uposlen glumac, imate li vremena za šoping i uživate li u kupovini?

- Za šoping imam vremena samo kada sam u inostranstvu, i tada stvarno uživam. Volim da cunjam po radnjama i buticima, napravim pauzu i sednem u kafić da popijem kaficu, pa ručak uz neko fino vino. To je stvarno milina.

Daju li vam prodavci popust pošto ste javna ličnost?

- Dogodi se ponekad, ali pošto uglavnom kupujem u inostranstvu, na njihovu žalost tamo prodavci ne znaju za genijalnog Živića.

U kojoj garderobi se najprijatnije osećate?

- U farmerkama, sa kojima najradije kombinujem sportske sakoe. Dobro mi stoje i košulje i sigurno bih ih više nosio, ali mrzi me da ih peglam.

Imate li omiljeni asesoar?

- Satovi su mi opsesija.

Koja je vaša omiljena marka i nosite li stvari naših kreatora?

- Nemam omiljenu marku, ali postoje brendovi koje rado nosim. Volim stvari iz kolekcija „Replay“, „Scotch & Soda“, „Pepe Jeans“, a u poslednje vreme baš gotivim jakne „Wellensteyn“. Od naših kreatora volim da nosim haljine Zvonka Markovića.

Nedavno je na televiziji „Prva“ ponovo počela da se emituje serija „Folk“. Da li vam je prijao rad na drugom serijalu?

- Veoma. U drugom serijalu mnogo toga novog se dešava, a moj lik Lepi gura svoju priču. Pojavljuju se novi opasni likovi koji Zvezdanu odvode čudnim putevima. Ali Lepi se bori i za sebe i za nju. Da li uspeva da istraje u toj borbi, videćete.

Izjavili ste da ste uživali radeći predstavu „Hajduci“, koja je nedavno premijerno izvedena u pozorištu „Dadov“.

- Dela Branislava Nušića obožavam jer niko od njega nije bolje poznavao Srbe. Spoznao je sve naše vrline i mane, tako da mi je velika čast da igram u komadima koji se rade po njegovim romanima.

Šta su današnji momci nasledili od nekadašnjih „hajduka“?

- Malo toga. Nekad su „hajduci“ bili i „Robin Hudovi“, osvajali, pomagali sirotinju. Danas se to teško dešava.

Jeste li vi „hajduk“ ili džentlmen po prirodi?

- Hajdučki džentlmen.

Volite li da na kraju napornog snimajućeg dana ili posle pozorišne predstave ostanete sa glumcima u bifeu ili odlazite u „svoj“ svet?

- Kako kad. Svakako da iz garderobe ne odlazim kući, ali volim da budem i u „svom“ svetu. Mnogo šetam, tako da odlutam pa se desi da prođem pored poznanika a da ih i ne primetim. Pored svih aplauza i reflektora, glumac je često usamljen. To je jedan od tereta tog posla i dara.

Jeste li zaljubljeni?

- Srećno sam zaljubljen.

Na koji način uspevate da izabranicu vašeg srca sakrijete od medija?

- Mađioničarskim trikovima.

Šta prvo primetite na osobi suprotnog pola?

- Prvo oči kao ogledalo duše, a zatim se spuštam naniže.

Koliko vam je važno odevanje vaše partnerke?

- Važno mi je.

Imali ste priliku da budete i dinosaurus u crtanom filmu „Šetnja sa dinosaurusima“. Izgleda da se vi baš dobro zabavljate?

- Veoma sam srećan što imam priliku da se igram i da od toga živim. To je zaista velika privilegija. „Šetnja sa dinosaurusima“ je sjajan crtani film. Lik kome sam pozajmio glas potpuni je ludak da se često pitam kud ga baš ja dobih na kastingu.

Na šta najradije trošite novac?

- Najlepše se osećam kada novac potrošim na druženje sa prijateljima i na putovanja. Imam uslova za to i na taj način mi se regenerišu i duša i telo.

Šta vam je draže, kada sebe ili neku dragu osobu nečim obradujete?

- Najviše uživam kada obradujem meni drage ljude, volim da poklanjam. Srećnim me čini da nekome iskažem pažnju.

Koji su vam poslovni planovi?

- Da imam mirnu i srećnu budućnost.

Intervju: Jelena Popović
Foto: Petar Vujanić

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: Marko Živić

Pročitajte još

Najnovije vesti