Leontina Vukomanović: Samosvesna i odlučna

Leontina Vukomanović: Samosvesna i odlučna

Autor: | 24/11/2012

0

Svestrana muzičarka Leontina Vukomanović svoju darovitost iskazala je ne samo kao pevačica već i kao kompozitor i tekstopisac, što ju je proslavilo i vinulo u sam muzički vrh. Talentovana plavuša, koja je oduvek intrigirala javnost, osnivač je i dirigent dečjeg hora „Čarolija“ i već neko vreme maksimalno je posvećena radu sa mališanima. Pevačica rodom iz Požarevca, koja živi i radi u Beogradu, muziku je zavolela još kao dete. Završila je srednju muzičku školu „Josip Slavenski“, kada je i objavila svoje prve pesme koje je komponovala. Potom se školovala na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu. Njen proboj u muzičku industriju počeo je početkom devedesetih godina, komponovanjem i pisanjem tekstova za kompozicije koje su se takmičile na domaćim izborima za pesmu „Evrovizije“, a javnost ju je kao pevačicu upoznala kroz rad njene grupe „Leontine“. Sredinom devedesetih objavila je svoj prvi samostalni album, a pre toga se kao interpretator takmičila na muzičkim festivalima „Pjesma Mediterana“ i „Sunčane skale“. Osvajala je mnoge prestižne nagrade za interpretaciju, ali i kao autor pesama za druge soliste. Pisala je numere za Željka Joksimovića, Bojana Marovića, Tošeta Proeskog, Romanu Panić, Mariju Šerifović, Maju Nikolić i mnoge druge poznate pevače.

Poznata po tome što je privatni život oduvek držala podalje od medija, pre tri godine iznenadila je javnost kada se na intimnoj ceremoniji udala za violinistu Filipa Pata. Muzičarka koja trenutno nastupa sa prijateljicom i koleginicom Ivanom Peters u sastavu „Diva's duo” ostvarena je kao majka. Uporedo sa poslovnim obavezama, vrlo je posvećena dvogodišnjoj kćerki Luciji, koju ima iz braka sa Filipom Patom, sa kojim se rastala početkom ove godine.
Poznata po kreativnosti i na drugim poljima, osim u muzici, važi za jednu od odlično odevenih dama sa javne scene. Za magazin „Hello!“ govori o njenom poimanju mode i trendova, dvogodišnjoj kćerki i svom muzičkom angažmanu.
Kako biste opisali vaš modni stil?
- Moj stil se zasniva na jednostavnoj eleganciji, s tim što se prilagođavam svakodnevnim obavezama, pa mogu biti i sportski odevena, podjednako kao i poslovno. Od kada me nema na sceni, a to je već duže vreme, nemam želja za ekstravagancijom, već sam opredeljena jednostavnijem usklađivanju odeće prema prilikama.

Pratite li trendove ili ih prilagođavate vašem stilu?

- Nikada nisam slepo pratila trendove, znam da odaberem šta mi se dopada od onoga što je aktuelno i, naravno, šta mi u svemu tome priliči.
Trudite li se da utisnete lični pečat u svaku odevnu kombinaciju?
- Nemam takvih ambicija i ne razmišljam o odevanju, samo o udobnosti kada je reč o svakodnevnim kombinacijama. S obzirom na to da moja dnevna kombinacija nekad mora da “izdrži“ deset sati “na nogama”, što podrazumeva i obaveze oko moje dvogodišnje kćerke, razumljivo je da ona najpre mora biti praktična i udobna, a nikako lična ili "trendi" po svaku cenu.
Kako reagujete kada vidite svoju fotografiju u nekom modnom žiriju?
- Modni žiriji postali su sastavni deo zabave u štampanim medijima i podjednako govore o onima koji ih pišu, a ne samo o onima koji su objekat pisanja. Nemam posebnih reakcija ni na lošu niti dobru kritiku, sve je za ljude.

Koji odevni predmet biste izdvojili kao neprolazan, za sva vremena?
- Mala crna haljina.
Za koje komade ne žalite novac, i da li je to ujedno i vaš omiljeni odevni predmet?
- Sve se menja, u poslednjih godinu dana to su ženstvene haljine, nekada su to bile cipele.
Koji je vaš omiljeni modni kreator u svetu i kod nas?
- Pre bih govorila o brendovima, to su “Gucci” ili “Dolce & Gabbana”, a u domaćoj modi omiljeni su mi svi koji su mi i dugogodišnji prijatelji: Irena Grahovac, Verica Rakočević, Darko Kostić, Boško Jakovljević, Saša Vidić. Izdvojila bih mladu dizajnerku Biljanu Tipsarević, čija me je revija na “Beogradskoj nedelji mode“ posebno zainteresovala.

Intervju: Nadežda Jokić

Foto: Miša Obradović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još