Tihi odlazak ikone jugoslovenske mode: Preminula Tamara Bakić

Tihi odlazak ikone jugoslovenske mode: Preminula Tamara Bakić

Autor: | 26/12/2021

0

Preminula Tamara Bakić u 88. godini života 

Tamara Bakić, muza svih velikih kreatora koji su proteklih decenija oblikovali modu ovih prostora, preselila je svoj korak na večnu, nebesku pistu. Čuvena manekenka preminula je juče u svom domu u Beogradu, u 87. godini.

Inspirativna dama bez koje je jugoslovenska modna scena bila nezamisliva rođena je 1934. u Somboru. Odrasla je u velikoj porodici i imala je srećno detinjstvo koje joj je ostalo u najlepšem sećanju, osim perioda provedenog u mađarskom logoru. U rodnom gradu završila je gimnaziju, trenirala plivanje i postala šampionka Srbije u tom sportu. Posle rata učestvovala je na radnim akcijama i studirala pravni fakultet u Beogradu. Mežutim, život ju je odveo na drugu stranu.

Pročitajte: Bivša manekenka Tamara Bakić -  I u 87. godini peške na sedmi sprat!

Instagram

 

Jedna od pionirki našeg modelinga počela je da se bavi tom profesijom kada je imala 24 godine i ostala joj je verna više od šest decenija. Ne postoji veliko dizajnersko ime bivše Jugoslavije s kojim nije sarađivala. I pod stare dane, ako izraz „staro“ uopšte treba koristiti kada se govori o  Tamari Bakić, mogli ste da je vidite kako gipkim korakom prolazi kroz centar Beograda. Vitka, vitalna, uvek u trendu. Verna je bila i svojim borama, i sedoj kosi, i večno mladom duhu.

- Mnogo pešačim i retko koristim prevoz. Smatram da treba što više hodati. Svakog jutra radim vežbe, često plivam, nikad ne preskačem obroke i prija mi da budem u društvu mlađeg sveta – otkrila je svojevremeno neke od tajni svog besprekornog izgleda u dubokoj devetoj deceniji.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin