Tom Ford: Mefisto modne scene

Tom Ford: Mefisto modne scene

Autor: | 09/09/2016

0


Sedam godina nakon što se u Veneciji predstavio svojim redateljskim debijem "A Single Man", slavni modni dizajner Tom Ford vratio se na "Mostru" s drugim ostvarenjem pod nazivom "Nocturnal Animals".

I, sudeći prema prvim kritikama filmskih eksperata, napravio je odličan posao.

Ništa manje oduševljenja nije izazvala ni njegova revija koja je preksinoć otvorila Nedelju mode u Njujorku.


Sve čega se intrigantni Amerikanac dotakne pretvara se u zlato, a tajna njegovog uspeha je u tome što od samog početka umesto vazduha udiše - modu. On je živa personifikacija ideje kako treba da izgleda uspešan i seksi muškarac 21. veka.

Kada su ga zamolili da opiše sebe u prosto-proširenoj rečenici, čuveni kreator odabrao je stihove iz pesme Sympathy For The Devil, velikog hita Rolingstonsa: I'm a man of wealth and taste… I zaista, on je bogat, uspešan i talentovan. Uz to je zgodan i harizmatičan.

Slavan je i ne krije svoju seksualnost, zbog čega je proglašen najmoćnijom gej ikonom današnjice.

Svojevremeno je počeo da studira istoriju umetnosti na njujorškom univerzitetu, ali se ubrzo premestio u renomiranu školu za dizajn: Tamo su mi rekli da od prvog dana moram da udišem, jedem i živim modu.

Poslušao sam ih. Nakon što je diplomirao, počeo je da radi kod Perija Elisa.

Od trenutka kada je primljen u Gucci kao dizajner, trebalo je da prođu dve godine da postane kreativni direktor cele kompanije.


Pet godina kasnije preselio se na istu poziciju u kući Yves Saint Laurent, koju je vratio iz zaborava, a u aprilu 2004. lansirao je sopstveni brend.

Čovek intrigantnog pogleda, za kojeg oni koji ga ne poznaju kažu da je hladan kao špricer, dok najbliži prijatelji tvrde sasvim suprotno, personifikuje ideju kako treba da izgleda uspešan i seksi muškarac našeg doba.

Iz kuće uglavnom izlazi u svojoj omiljenoj kombinaciji – crnom sakou, beloj košulji i izlizanim farmerkama, a bez obzira na činjenicu da ima sve manje kose, ali i da je upravo proslavio 55. rođendan, i žene i muškarci ga smatraju neviđenim frajerom.

Zovu ga Mefistom modne scene, možda i zato što je svojevremeno dizajnirao prilično nevaljale artikle, kao što su lisice od platine i srebrna mešalica za martini.

Ford je u romantičnoj vezi sa Ričardom Baklijem, urednikom muškog izdanja magazina Vogue. Kažu da njih dvojica predstavljaju okoreli i moćni par – dok jedan sedi u prvom redu na revijama, drugi bira ko će uopšte da sedi u prvom redu.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty Images
Tagovi: tom ford

Pročitajte još