Una i Stevan Piale: Ćerka stiže na leto

Una i Stevan Piale: Ćerka stiže na leto

Autor: | 07/06/2020

0

Una i Stevan Piale imaju sasvim neobičnu ljubavnu priču.

Imao sam sreću da rano upoznam srodnu dušu. Una je žena za poželeti. Ima puno razumevanja za činjenicu da veći deo dana nisam kod kuće, odnosno za posao kojim se bavim, iako je iz druge branše. Završila je engleski jezik i prevodi knjige, ispričao je Stevan Piale proletos u intervjuu za naš magazin o svojoj izabranici Uni. Sreli su se pre šest godina, venčali prošlog septembra, a za dva meseca postaće roditelji devojčice. Dogovor da upoznamo lepšu polovinu mladog glumca, koji je simpatije publike osvojio kao Luka Ožegović u seriji “Igra sudbine”, odložilo je vanredno stanje. Tokom dva meseca karantina, kada smo silom prilika bili izolovani u svojim domovima, kružile su brojne šale na temu: “Ko se sad ne razvede, nikad neće”. Kakva je situacija u njihovoj kući, bilo je prvo pitanje koje smo postavili mladom paru kada smo se našli na “čašici razgovora”.

Pročitajte: Luka Raco i Stevan Piale - Uloge koje su im promenile život

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stevan Piale (@stevanpiale) on Oct 21, 2019 at 1:38pm PDT

Una i Stevan Piale uživali u zajedničkom vremenu tokom karantina

- Mi smo uživali. Mnogo radimo i uželeli smo se jedno drugog. Gledali smo filmove, igrali društvene igre, Una mi je držala časove engleskog jezika - kaže Stevan. Njegova supruga dodaje:

- Da li zato što me je vreme koje smo provodili zajedno asociralo na početak naše veze ili zbog hormona, tek ja sam koronu ispratila u suzama i sa rečima: “Nikad više ovakvih dana”. (smeh)

Jeste li gledali “Igru sudbine”?

Stevan: Naravno, mada ja ne pratim priču, već “lovim greške”. Prilično sam samokritičan. Drago mi je što nastavljamo snimanje, ne samo zato što sam se uželeo posla već i kako bih ispravio neke nedostatke.

Pročitajte: Stevan Piale - Dva dana posle svadbe sam dobio neočekivani miraz

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stevan Piale (@stevanpiale) on Dec 24, 2019 at 12:42pm PST

Una, da li ste se navikli na to da Stevanu svaki čas prilaze fanovi?

Una: Još mi je malo neobično, ali se privikavam. Nekad mu i sama skrenem pažnju na decu koja se ustručavaju da mu se obrate, pa onda on priđe njima. To je lepa strana posla.

Una Piale - Nisu mi klecala kolena posle prvog susreta

Da li je Stevanu to što je glumac bilo plus ili minus kada ste se upoznali?

Una: Minus, naravno. Imala sam predrasude da će pokušati da me fascinira nekim “poziranjem” i unapred sam zauzela gard kojim sam htela da poručim: “Koga briga što se baviš javnim poslom”.

U nekim intervjuima spomenuo je da niste pali na prvu loptu.

Stevan: Zapravo jeste, ali je tu loptu odmah šutnula.

Una: Da se razumemo, nisu mi klecala kolena posle prvog susreta. (smeh)

Stevan: Poljubili smo se ubrzo pošto smo se upoznali, znači da sam ti se svideo. E, sad, to što smo se upoznali u februaru, a počeli da se zabavljamo u junu, druga je priča. Ja sam se zaljubio čim sam je video, a ona se pravila da je nezainteresovana.

Pročitajte: Danilo Mašojević za “Hello!” otkriva ko su mu najteži sagovornici sa javne scene

Kako ste razmenili brojeve telefona?

Stevan: Retko sam prilazio devojkama, osim ako baš vidim jasan znak. Kao, nešto sam ponosan. Zbog Une sam prešao preko svojih principa i dodao je na „Fejsbuk“. To je za mene bio ogroman korak.

Una: Pomislila sam: “Jao, sad će sigurno da mi piše”. Kad, njega nema danima. Bukvalno sam bila u iskušenju da mu pošaljem poruku: “Izvini, šta sad ovo znači?!” Verovatno bih to i uradila da se nije javio. Tad sam stvarno “pala”.

Una i Stevan Piale zaljubljeni kao prvog dana

Može li se reći da ste posle šest zajedničkih godina zaljubljeni kao prvog dana?

Una i Stevan: Daaa!

Da li ste od parova koji se čuju svaki čas?

Una: Jesmo, s tim što mi razmenjujemo poruke. Istovremeno, nismo od onih koji se ne razdvajaju. Ja sam kućni tip, dok Stevan voli da izađe sa društvom, što je meni sasvim u redu.

Šta piše na vratima vašeg stana?

Stevan: Piale, Una je uzela moje prezime.

Una: Od prvog dana smo znali da je naš odnos ozbiljan, da ćemo se venčati i imati porodicu. Odlučili smo da ne bacamo pare na kiriju, već da kupimo stan koji ćemo otplaćivati. Moja mama je donela pločicu za vrata na kojoj je pisalo Stevan Piale. Kad sam je podsetila da i ja živim u tom stanu, rekla mi je: “Da, ali ti se drugačije prezivaš”.

Pročitajte: Goca Tržan za Hello! - Pre Raše mislila sam da ne vredim

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stevan Piale (@stevanpiale) on Apr 29, 2020 at 2:50am PDT

Možda je suptilno htela da ubrza odluku o braku?

Una: Možda. (smeh)

Stevane, reklo bi se da ste u odličnim odnosima sa tastom i taštom?

Stevan: Unini roditelji su divni. Njen otac, čuveni neuropsihijatar Časlav Hadži Nikolić, koji je bukvalno proputovao ceo svet, istinska je legenda. Uživam u razgovorima sa njim. Roditelji nas maksimalno podržavaju, a zanimljivo je da su moja i Unina mama postale odlične prijateljice. U šali kažemo da je to jedna osoba. (smeh)

Una, kako ste ubedili Stevana da se iz Zemuna preseli na Dorćol?

Una: Nije on tako okoreli Zemunac kao što drugi misle. Šalu na stranu, ideja je bila da potražimo stan u blizini moje ili njegove porodice. Prvi slobodan stan koji nam je ponuđen bio je na sto metara od mojih roditelja. Nismo se dvoumili.

Stevan: Istini za volju, treba reći i to da je agent za nekretnine prijateljica njene porodice. (smeh)

Una i Stevan Piale - Delimo kućne poslove

U kojoj meri ste se, kada ste gledali da vam jedna od majki bude blizu, vodili mišlju da bi mogle i nešto da vam skuvaju?

Stevan: Da se nas dvoje pitamo, svi bismo živeli u komšiluku. Stvarno smo jako vezani. Inače, Una odlično kuva, nemam zamerke.

Koji kućni poslovi su u vašoj nadležnosti?

Stevan: Ja sam glavni što se tiče spremanja. Nije baš da sam opsesivno-kompulzivni tip, ali volim da je sve pod konac. Trudim se da ubedim suprugu da bude malo organizovanija, ali ne ide.

Una: Moj tata je odavno rekao: “Ako budete imali probleme, to će biti zbog tvoje aljkavosti”. Meni je sasvim u redu da kad skuvam kafu, ubacim kašičicu u sudoperu i sačekam da se jednom opere. (smeh)

Stevan: Nekad se ozbiljno iznerviram zbog toga, ali dovoljno je da mi se osmehne pa da sve zaboravim.

Una: Divan je muž, nežan i brižan, pogotovo otkako sam u drugom stanju. Pošto me bole leđa, ne da ništa ne očekuje da uradim, nego me svaki čas iznenadi nekim lepim gestom, makar to bile jabuke iseckane na tacni.

Pročitajte: Svi putevi je vode u svet glume - Voditeljka Ana Mihajlovski u seriji “Igra sudbine”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stevan Piale (@stevanpiale) on Feb 10, 2020 at 6:57am PST

Jeste li oboje ljubitelji životinja ili je neko morao da se prilagodi i prihvati kućne ljubimce?

Una: Ja sam bolećiva prema životinjama, da mogu, udomila bih svako napušteno mače koje vidim na ulici. I Stevan voli životinje, ali je praktičniji. Smatra da su dve mačke i kornjača, koje imamo, sasvim dovoljni.

Da li ste uz muža, koji je vatreni navijač „Crvene zvezde“, i sami zavoleli fudbal?

Una: Nisam, ali me moje dve sestre stalno opominju: “Kad si se već udala za nekog ko toliko voli fudbal, mogla bi da pokažeš malo interesovanja”.

Stevan: Jednom je otišla sa mnom na stadion. Utakmica je bila vrhunska, prva u sezoni, puno navijača, impresivna atmosfera... Baš sam bio ponosan što je u prilici da sve to vidi. Pitam je kako se provodi, kaže “super”. Posle sam čuo da se žalila, pa je više i ne zovem da ide sa mnom.

Koja su vam zajednička interesovanja?

Stevan: Putovanja obožavamo. Da imamo para i vremena, ne bismo se previše zadržavali na jednom mestu. Plan nam je da u budućnosti putujemo mnogo više. Kuba i Šri Lanka su najdalje destinacije do kojih smo stigli, za sada.

Una: Zajednička ljubav su nam filmovi. Pre neku godinu krenuli smo sa “oskarovskom listom”. Izaberemo nekoliko filmova koji su određene godine bili nominovani za tu nagradu i onda ih gledamo u nizu. Počeli smo od 1929. i stigli do 1956.

Pročitajte: Tamara i Petar za “Hello!” - O braku, deci i ulogama života

Stevan Piale - Poverenje je ključ za uspešnu vezu

U vremenu kada ne samo veze već i brakovi brzo pucaju, koji je vaš recept za skladnu zajednicu?

Stevan: U vezu treba ući samo ako smatraš da je onaj drugi vredan tvog poverenja, poštovanja i vremena. Mnogi to čine iz pogrešnih razloga - zbog društvenih normi, porodice, da ne bi bili sami. Tu nema budućnosti.

Da li je šest zajedničkih godina bilo dovoljno da se u potpunosti upoznate ili i dalje nešto može da vas iznenadi?

Una: Mislim da Stevana još iznenađuje moja nepromišljenost. (smeh)

Stevan: Svaki dan se iznova zaljubljujem u Uninu izvrnutu logiku. Ne znam kako to uspeva, ali dve najjednostavnije stvari redovno pogrešno spoji.

Imali ste originalno venčanje. Ko je bio idejni tvorac?

Stevan: Podudarile su nam se ideje, od toga da treba da bude na otvorenom do najsitnijih detalja.

Prepustio sam njoj da se bavi organizacijom, ubeđen da svadba ne može da bude pre 2020. godine. U junu sam obavešten da će venčanje biti na „Dorćol plazu“, 6. septembra. Toliko sam se zbunio da sam pitao - koje godine?

Pročitajte: Ana Lečić za “Hello!” - Teško da će ocu i bratu bilo koji moj muškarac biti dovoljno dobar

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stevan Piale (@stevanpiale) on Jun 30, 2018 at 7:11am PDT

Una i Stevan Piale - Prosidba kao iz bajke

Una, kako vas je zaprosio?

Una: Romantično, u Đenovi, prošlog proleća. Šetali smo gradom držeći se za ruke. Imala sam neki veliki prsten koji mu je smetao. Na njegovo “kakav ti je ovo prsten”, u šali sam odgovorila: “Ti daj bolji ako imaš”. I on izvadi prsten iz ranca. Prethodno me je zamolio da ga fotografišem, uz obrazloženje da ima super kadar za sliku.

Stevan: Nameravao sam da je zaprosim dan kasnije, ali drago mi je što se sve desilo tako spontano.

Una i Stevan Piale - Pripreme za dolazak ćerke su u toku

Za dva meseca postaćete roditelji. Jeste li smislili ime za ćerku?

Una: Mučimo se. Ja bih neko tradicionalno dok Stevan želi internacionalno, koje bi išlo uz prezime.

Pročitajte: Sara Jo za Hello!: Moje bjuti-posledice karantina

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stevan Piale (@stevanpiale) on Sep 4, 2019 at 11:44am PDT

Da li ste opremili sobu za bebu?

Stevan: Nismo, treba prvo da iselimo kornjaču. Važno je da imamo ideju kako sve treba da izgleda, uskoro krećemo sa realizacijom.

Planirate li da prisustvujete porođaju?

Stevan: Da, mislim da će Uni značiti. Gledajući svojevremeno snimak mog rođaka, koji je bio uz ženu u porodilištu, pitao sam se šta je poenta, zašto bi muškarac trebalo da prisustvuje tom činu. Ništa mi nije bilo jasno, pa ni zašto je izašlo zeleno dete. Ili je možda samo njegovo bilo takvo? Sad mi je sve u redu, čak i ako naše dete bude zeleno. (smeh)

Una: Dok ovo slušam jedino me teši pomisao da nije tip koji pada u nesvest. (smeh)

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Luka Šarac

Pročitajte još