Finska predstavnica koja propagira istopolne brakove jedan od favorita "Evrosonga"

Finska predstavnica koja propagira istopolne brakove jedan od favorita "Evrosonga"

Autor: | 06/05/2013

0


Pravila Evrovizije nalažu da takmičari svojim nastupima ne smeju da šalju nikakve političke poruke. Međutim, finska predstavnica Krista Sigfrids pesmom "Marry me" propagira legalizaciju gej brakova. Ona važi za jednog od favorita ovogodišnjeg takmičenja.
Dok slušate numeru "Marry me" na početku će vam se učiniti da govori o devojci koja bi uradila sve što može kako bi je muškarac koga voli zaprosio.
- Preskačem večeru da bih bila mršavija, gde je moja prosidba? Znam gde će me budućnost odvesti, vidim svoje savršeno venčanje - glase stihovi.
Međutim, dvadesetsedmogodišnja pevačica kaže da je njena pesma vid protesta povodom prošlogodišnje odluke danskog parlamenta da glasa protiv legalizacije gej brakova.
Krista se nada da će gej populacija glasati za nju i ističe da "Marry me" nema jaku političku konotaciju, prenosi britanski "Independent".
- To je pesma o ljubavi i toleranciji. Gej brak nije dozvoljen u Finskoj i to je pogrešno. Želela sam da pokažem šta mislim o tome - rekla je pevačica.
Ona se nada da će njena pesma ojačati građansku inicijativu. Naime, već 100.000 Finaca je potpisalo peticiju za legalizaciju gej brakova, što znači da će se taj predlog ponovo naći na dnevnom redu parlamenta.
Krista planira da na kraju evrovizijskog nastupa poljubi jednu od igračica, što bi Evropska radiodifuzna unija mogla da zabrani. Obrazloženje je da pojedine istočne zemlje i dalje nisu spremne za takve prizore.
- Homofobi su besni na mene, ali ja ipak planiram iznenađenje na kraju nastupa. Prenos će ići uživo, tako da niko ne može da me zaustavi - najavila je finska zvezda.


Autor: Life Content
Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: evrosong favorit